Захваљујући самоходним топовима "малка", артиљерија наноси велике губитке Оружаним снагама Украјине

Прилагођавање артиљеријске ватре врше оператери беспилотних летелица

Захваљујући прорачунима самоходних топова велике снаге "малка" артиљерије групе Восток настављају да ефикасно уништавају непријатеља на угљедарском правцу у зони Специјалне војне операције.

Припадници 165. артиљеријске бригаде Амурске области наносе губитке непријатељској војсци, артиљерији и оклопним возилима Оружаних снага Украјине која се налазе у зони Времјевске избочине, што значајно смањује темпо контраофанзиве непријатеља у овом делу фронта.

За припрему ударца потребно је четири минута. Али још мање времена је потребно артиљерији да напусти своје положаје и оде са места одакле је деловала на нови положај. Прилагођавање артиљеријске ватре врше оператери беспилотних летелица.

"Добили смо борбени задатак. Циљ је била непријатељска самоходна артиљеријска јединица. Кренули смо напред у почели да пуцамо. Речено нам је то добро урађено и да је циљ погођен", каже старији официр батерије са надимком Бајкал.

Једна од мета које је уништила артиљеријска батерија командира топа са надимком Печора, била је и хаубица М777 и самоходна артиљеријска јединица америчке производње "паладин", казао је он.