Рафал коментара артиљерца Иље са фронта шармирао и Путина

Руски војници су постали хит на интернету након што се појавио видео са запорошког фронта где се група украјинских оклопних возила приближава руским положајима, а у сусрет јој излази само један руски тенк

Телевизијски канал "Русија 24" је поделио ексклузивне снимке из Кремља са састанка руског председника Владимира Путина и посадом тенка "аљоша", који је успешно одбио напад непријатеља на самом почетку украјинске контраофанзиве на запорошком фронту.

Руски војници су постали хит на интернету након што се појавио видео са запорошког фронта где се група украјинских оклопних возила приближава руским положајима, а у сусрет јој излази само један руски тенк.

"Осам њихових јединца технике и наш 'аљоша' сам. Избацили смо им један тенк. Други им се управо разлетео. Најежио сам се. Браво. Постаћемо хероји Русије", чује се глас оператера док се на снимку види како горе украјински тенкови.

Крајње искрени коментари оператера руског дрона који је разговарао са руским тенкистима који "нису ни видели колико непријатељских борбених возила им иде у сусрет" и наводио ватру су привукли пажњу јавности и прославили херојску посаду.

Његови коментари нису оставили равнодушним ни Путина који се нашалио и предложио оператору дрона да се, по завршетку службе, окуша у професији спортског коментатора.

Опширније прочитајте овде.