Српски туристи из поплављене Грчке за РТ Балкан: Вода надире у смештај, везе у прекиду

Биљана Колар, држављанка Србије, тренутно се налази у летовалишту у близини Тесалије. Она је за РТ Балкан рекла да је ситуација драматична, с обзиром на то да је на путовање повела и своју унуку која има пет година

У области Пилион у југоисточном делу Тесалије у централној Грчкој, у протекла 24 часа, забележена је највећа количина падавина од када су почела мерења.

Десетак породица из Србије тренутно се налази у области Пилион, где је невреме поплавило стотине кућа и онемогућило проходност путева, рекао је за РТС амбасадор Душан Спасојевић, истакавши да се тражи начин како би се што пре обезбедио колективни превоз држављанима Србије. 

Биљана Колар, држављанка Србије, тренутно се налази у летовалишту у близини Тесалије. Она је за РТ Балкан рекла да вода надире у смештај, да су везе у прекиду и да је ситуација драматична с обзиром на то да је на путовање повела и своју унуку која има пет година.

"Налазимо се у месту Велика. Од понедељка све до среде касно поподне падала је киша, уз то су чести удари громова. Пут који дели обалу и смештај у којем се налазимо скоро да је поплављен због висине таласа који се не смирују", истиче за РТ Балкан.

Опширније прочитајте овде.