Подигнута оптужница за убиство у Рибникару: Оптужени отац, мајка, власник стрељане и инструктор

Отац дечака је оптужен за тешко дело против опште сигурности, односно да је годину дана пре трагедије обучавао сина од 13 година да рукује оружјем и да гађа у мете, као и да није на безбедном месту чувао оружје и муницију

Након више од пет месеци подигнута је оптужница против оца дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар".

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић данас је саопштио да су два тужиоца водила истрагу, да је у њој учествовало много припадника државних служби и да је оптужница написана на 267 страна.

Отац В. К. је оптужен за тешко дело против опште сигурности, односно да је у периоду од годину дана пре трагедије обучавао сина од 13 година да рукује оружјем и да гађа у мете. Такође је оптужен да није на безбедном месту чувао оружје и муницију, уместо у металном сефу, што је по пропису.

Он је такође омогућио детету да дође у посед два пиштоља. Син је дошао у посед оружја 1. маја, када је напунио оружје са 92 метка и ставио их код себе, а 3. маја у ранац и понео у школу.

Опширније прочитајте овде.