Снимак рада руске војске у зони СВО на Купјанском правцу

Војном особљу дате су и нове специјалне чизме опремљене мембраном за заштиту стопала од влаге и вентилацијом за топло време

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбеног рада војног особља јединице специјалних снага Западног војног округа на Купјанском правцу у зони специјалне војне операције.

Војно особље јединица специјалних снага Западне групе трупа извршава борбене задатке у сваком тренутку. Они јуришају на непријатељске ровове, раде на утврђеним подручјима и земуницама.

Сва војна лица носе нову теренску униформу. Мултикaм боја пружа висок степен камуфлаже. Војном особљу дате су и нове специјалне чизме опремљене мембраном за заштиту стопала од влаге и вентилацијом за топло време. Најчешће, извиђачи се крећу у то подручје да би извршили мисије у мраку.

Савремене јединице специјалних снага опремљене су, осим најсофистициранијом извиђачком опремом, противтенковским системима, минобацачима и топовском артиљеријом. Тиме се време од откривања циља до уништавања смањује колико год је могуће.

На положају се проверава спремност групе специјалних снага пре поласка на извршење борбеног задатка.

Сва муниција, гранате, ножеви су на свом месту. Примећена је непријатељска земуница. Јединице специјалних снага брзо се организују у мале групе и нико од њих, идући у борбену мисију, не може тачно да зна колико ће времена бити потребно да се она изврши.