Балетски уметник за РТ Балкан: Свака наша кореографија је јединствена

Вечерашњим и сутрашњим наступом уметници из Русије учествоваће у прослави 100 година постојања српског балета, који се умногоме развијао захваљујући руској уметничкој школи

Дани Ермитажа у Србији отворени су вечерас, 24. октобра у 20 часова на Великој сцени Народног позоришта у Београду гала наступом на којем Балет Јакобсон из Санкт Петербурга изводи најбоља дела из свог репертоара.

Балетски уметници чувеног Јакобсона, једне од најстаријих балетских компанија Русије, представиће српској публици јединствене балетске тачке које у свету изводе само они. Вечерашњим и сутрашњим наступом уметници из Русије учествоваће у прослави 100 година постојања српског балета, који се умногоме развијао захваљујући руској уметничкој школи.  

"Било која кореографија театра Јакобсон је ексклузива сама по себи, јер њих можете видети једино у нашем театру. Нигде другде у свету их не играју. Наша света обавеза је да чувамо кореографију Леонида Јакобсона и да је представљамо публици. Надам се да ће српска публика топло и с радошћу прихватити наш балет", изјавио је Андреј Сорокин за РТ Балкан.

Опширније прочитајте овде.