Легендарни гласови класичне музике: У Емиратима одржан 2. "Дубаи оперски бал"

"Дубаи оперски бал" је светски догађај који обједињује културе и традиције Истока и Запада. Поред раскошних музичких и плесних тачака, на догађају су подељена признања "Амблем Мундус"

У Дубаи опери је одржан други "Дубаи оперски бал" чији су гости током целе вечери уживали у извођењу светски познатих легенди опере и балета. 

Културну манифестацију водила је чувена руска ТВ водитељка и бивша мис света Оксана Фjoдорова, а међу гостима су били водећи солиста Бољшог театра Денис Родкин, италијански тенор Рикардо Маси, мецосопран Василиса Бержанскаја, руски саксофониста Игор Бутман.

За музику је био заслужан Санкт-Петербуршки оркестар "Северна симфонија" под диригентском палицом италијанског диригента Фабија Мастрангела.

Светски културни догађај одржан је у Великој сали Дубаи опере. Забавни програм је отворен наступом дебитантских парова из целог света, који студирају у Москви и стигли су у Дубаи под покровитељством "Светског фестивала младих". Током целе вечери више пута су одушевљавали публику својим плесним умећима. На сцену је изашао и чувени италијански тенор Виторио Григоло.

Између музичких и плесних тачака организована је додела признања "Амблем Мундус" коју је добио руски возач "Формуле 1" Виталиј Петров. Међународни бизнисмен и филантроп Јакуб ал Али такође је добио "Амблем Мундус" за допринос економском развоју.

Поред богатог забавног програма, гости бала уживали су у кулинарским посластицама, а они који су хтели да се загреју изашли су на плесни подијум и играли заједно са дебитантским паровима уз класичне мелодије оркестра "Северна симфонија" и џез композиције Игора Бутмана и његовог квартета. На крају гала вечери, публику је чекао музички шоу професионалног ди-џеја.

"Дубаи оперски бал" је светски догађај који обједињује културе и традиције Истока и Запада. Пре овога је гала вече "Дрезденски оперски бал у УАЕ" одржан 2022. године. Заснован је на примеру великог Дрезденског бала који се одржава у опери Земпера у Немачкој. Касније су организатори и управа позоришта одлучили да наставе да га одржавају под именом "Дубаи опера бал".