Мухамед Јусуфспахић у "Релативизацији": Америка је данас у власништву циониста

"Капитал има моћ да расељава, да започиње ратове и тиме покреће људе с њихових огњишта. А ко је штампар пара? Ционисти који имају америчко држављанство", каже саговорник Љиљане Смајловић

У новој епизоди емисије "Релативизација" Љиљана Смајловић разговарала је с Мухамедом Јусуфспахићем, председником Врховног сабора Исламске заједнице Србије и амбасадором Србије у Саудијској Арабији.

На почетку разговора а на тему актуелне резолуције о (наводном) геноциду у Сребреници која је усвојена у Генералној скупштини Уједињених нација, ауторка примећује да бројне исламске земље нису подржале овај спорни документ, што према њеним речима указује на боље односе Србије и исламског света, посебно после ратова 1990-их, а чему је допринео и Јусуфспахић као први амбасадор у Саудијској Арабији, држави у којој ни Југославија није имала дипломатско представништво.

"Требало је на прави начин представљати своју земљу, али и заједницу муслимана своје земље. Циљ нам је био да се с муслиманским светом успоставе што бољи односи и да се покаже да ми у Србији, као муслимани, слободно живимо и можемо да представљамо Србију где год да је то потребно, то јест да смо на ту тему равноправни с било ким", каже Јусуфспахић.

Опширније читајте овде.