Србија и Балкан

Стевандић: Док у Европи спаљују Куран, Додик присуствује отварању џамије

У Бањалуци је отворена обновљена џамија Арнаудија, за чију реконструкцију је издвојено готово три милиона евра
Стевандић: Док у Европи спаљују Куран, Додик присуствује отварању џамије© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Да су у ЕУ лицемерни када држе лекције о суживоту а притом гурају резолуцију о Сребреници, док у најразвијенијим европским земљама јавно спаљују Куран, сматра председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

"Док у најразвијенијим европским земљама јавно спаљују свету муслиманску књигу Куран, председник Српске Милорад Додик присуствује отварању џамије у Бањалуци. Али нема то ко да добро види и чује па нам из ЕУ и даље држе лекције о суживоту и гурају резолуцију о Сребреници. Лицемерно", написао је Стевандић на Иксу.

Подсетимо, у Бањалуци је отворена обновљена џамија Арнаудија, за чију реконструкцију је издвојено готово три милиона евра, а присуствовало је највише руководство Републике Српске, као и званице из Турске.

Свако има право да буде свој на своме. Може да буде другачији, припадник, једног, другог или трећег народа, али оно што заједно морамо да градимо јесте мир на овим просторима, рекао је том приликом председник Републике Српске Милорад Додик, на отварању обновљене џамије Арнаудије у Бањалуци, уз истицање да је све оно што се десило пре 30 година била грешка и скрнављење, мислећи на рушење џамија.

image