Економија

Сироти богаташи: "Луј Витон", "Гучи" и "Хермес" изгубили 30 милијарди долара

Луксузни сектор је пао након што су аналитичари "Дојче банке" рекли да успоравање привреде у САД представља растућу забринутост
Сироти богаташи: "Луј Витон", "Гучи" и "Хермес" изгубили 30 милијарди долараGetty © Stephanie Keith

Пад европских акција произвођача луксузне робе избрисао је више од 30 милијарди долара у овом сектору само јуче. Акције у "Хермес Интернешнал" пале су за чак 5%, док су акције францускок холдинга ЛВМХ "Мое Анеси Луј Витон" пале за 4%, а власник "Гучи Керинга" је забележио пад акција већи од 2 одсто. Луксузни сектор је пао након што су аналитичари "Дојче банке" рекли да успоравање привреде у САД представља растућу забринутост.

Иако је опоравак кинеске потражње био међу кључним покретачима снажне продаје, аналитичари су указали да ће инвеститори у наредном периоду вероватно бити обазривији.

Аналитичар "Дојче банке" Мет Гарланд каже да улагање у акције луксузне робе остаје избор многих инвеститора, са премијом сектора на тржишту на историјски високим нивоима.

Акције "Керинга" су ове године порасле за 12%, док је ЛВМХ порасла за више од 24%, а "Хермес" је додао 33%", додаје Мет Гарланд.

image