Економија

Мали: "Ер Србија" наставља да обара рекорде

Министар финансија је подсетио да је некадашњи ЈАТ био на рубу банкрота
Мали: "Ер Србија" наставља да обара рекорде© Tanjug/RADE PRELIĆ

"Ер Србија" је у прошлој години превезла 53 одсто више путника у односу на годину пре, саопштио је министар финансија Синиша Мали.

"'ЕР Србија' наставља да обара рекорде и да постиже фантастичне резултате! Пре десет година, имали смо ЈАТ који је био на рубу банкрота. Данас, деценију касније, српска национална авио - компанија живи визију коју смо тада тек сањали. 'Ер Србија' је у прошлој години превезла 4,19 милиона путника, што је скок од 53 одсто у односу на годину пре", написао је министар Мали на Инстаграму.

По његовим речима, тај раст се одвија на свим пољима, па тако данас компанија има 44 одсто више летова и то на 23 нове дестинације, 87 рута у редовном саобраћају до 34 земље на четири континента.

Додао је да је од 17. маја, након више од 30 година, "Ер Србија" поново почела да лети до Чикага, а за првих шест месеци, између Београда и Чикага летело је више од 25.000 путника.

"Током летње сезоне наш национални авио-превозник је до Њујорка летео сваког дана у недељи. На овај начин, српска национална авио-компанија је током летње сезоне путницима нудила до 10 недељних летова између престонице Србије и Северне Америке. Раст лета ове компаније ка рекордима резултат је деценије рада на расту угледа, могућности, тржишта, компаније која је постала светска. Наставите да летите високо! Честитам!", закључио је Мали.

image
VV inauguration
banner