Србија и Балкан

"Ер Србија" наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Нишу и Краљеву

Горан Весић је навео да су са аеродрома "Морава" у Краљеву планиране линије ка Истанбулу, Солуну и Тивту, а са аеродрома "Константин Велики" у Нишу ка Франкфурту (Хан), Љубљани, Келну, Истанбулу, Београду, Атини и Тивту
"Ер Србија" наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Нишу и Краљеву© M.K./ATAImages

Поступак јавне набавке за избор најповољнијег понуђача, који ће обављати авио-превоз на укупно 10 линија у јавном интересу са аеродрома "Константин Велики" у Нишу и "Морава" у Краљеву је завршен, а изабрани понуђач је "Ер Србија", изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Он је навео да ће са "Ер Србијом" бити закључен оквирни споразуми на период од четири године у оквиру кога ће се потписивати појединачни уговори и додао да је, у складу са уговором, авио-превозилац у обавези да отпочне летове од 1. јануара следеће године.

"Потписивањем оквирног споразума и уговора грађани ће моћи да благовремено купе карте за планирана путовања", истакао је Весић у јутарњем програму на ТВ Прва.

Како је навео, у циљу одржавања континуитета саобраћајне повезаности, која је од великог значаја за привредни и друштвени развој јужне, источне Србије, Шумадије и западне Србије, предмет јавне набавке су линије које су претходном одлуком проглашене за линије у јавном интересу.

"За разлику од претходних година када су уговори склапани на период од две године сада ће се потписати оквирни споразуми на период од четири године", рекао је Весић.

Он је навео да су са аеродрома "Морава" у Краљеву планиране линије ка Истанбулу, Солуну и Тивту, а са аеродрома "Константин Велики" у Нишу ка Франкфурту (Хан), Љубљани, Келну, Истанбулу, Београду, Атини и Тивту.

Весић је рекао да ће се у наредном периоду размотрити и питање увођења комерцијалних линија са аеродрома у Нишу и Краљеву у циљу што боље повезаности грађана и привредног развоја региона и додао да вредност оквирних споразума за четири године износи четири милијарде динара односно, милијарда по години.

image