Економија

Ер Србија у јануару превезла 50.000 путника више него у истом месецу прошле године

То је најбољи јануарски резултат Ер Србије од 2013. године, од када компанија послује под садашњим именом
Ер Србија у јануару превезла 50.000 путника више него у истом месецу прошле године© Antonio Ahel/ATAImages

Ер Србија је у јануару 2024. године превезла 269.725 путника, што је повећање од 23 одсто у поређењу са истим месецом 2023. године.

Српска национална авио-компанија је током првог месеца ове године обавила 3.457 летова, односно 700 летова више него у јануару 2023. године, наведено је у саопштењу Ер Србије.

То је најбољи јануарски резултат Ер Србије од 2013. године, од када компанија послује под садашњим именом.

"Претходна година била је једна од најуспешнијих за националну авио-компанију од како је основана пре скоро 97 година. Поверење нам је указало 4,19 милиона путника, покренули смо 23 нове дестинације, оснажили и подмладили флоту, појачали наш тим са више стотина нових колегиница и колега, промовисали 23 нова капетана", навео је генерални директор српске националне авио-компаније Јиржи Марек.

Он је додао да су у компанији веома поносни на остварено, али и свесни да је авио-индустрија сложен систем у којем успех зависи од бројних фактора.

"Наше је опредељење да у свакодневном раду будемо оријентисани на оно што од нас зависи, о чему сведоче и јануарски резултати. Тиме што смо превезли преко 50.000 путника више него у истом месецу 2023. године, показали смо да увек може још боље", рекао је Марек и изразио наду да ће тај добар тренд бити настављен и током наредних месеци.

Најпопуларније дестинације у мрежи Ер Србије у јануару 2024. године, када је реч о Западној Европи, биле су Цирих, Париз, Беч, Милано и Рим, у региону су то Подгорица и Тиват, док су у широј евромедитеранској зони најтраженији били летови до Истанбула, Барселоне и Атине.

image