Економија

Весић: Ауто-пут до границе за 3,5 године, до мора зависи од Црне Горе

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је рекао да се нада да ћемо ове године имати и тендер за реконструкцију пруге Београд - Бар
Весић:  Ауто-пут до границе за 3,5 године, до мора зависи од Црне Горе© FOTO TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас на Копаоник бизнис форуму да ауто-пут до Бољара, на граници са Црном Гором може бити готов за три и по до четири године, али да остатак пута до мора зависи од црногорске стране која још није уговорила изградњу свог дела.

Весић је то рекао на панелу Развој инфраструктуре у условима растућих каматних стопа, одговарајући на питање које године ћемо моћи да путујемо аутомобилом за пет до шест сати до црногорског приморја.

Додао је да се нада да ћемо ове године имати тендер за реконструкцију пруге Београд - Бар.

"Од ове године треба нам 3,5 до четири године да завршимо свој део ауто-пута. То сад зависи и од Црне Горе, пошто они још нису уговорили свој део, онај други део ауто-пута, али кажем што се нас тиче, 3,5 до четири године", рекао је Весић.

Министар је нагласио да је преостала деоница до границе врло захтевна, да има веома много тунела и навео да су више од 20 одсто трасе тунели и мостови.

"Иако је тешко ту деоницу урадити, треба нам максимум четири године", рекао је Весић.

image