Економија

Пореска управа "упецала" првог богаташа чија имовина далеко премашује примања

Директорка Пореске управе Драгана Марковић каже да је донето прво решење на основу Закона о пореклу имовине, а да су у припреми још три
Пореска управа "упецала" првог богаташа чија имовина далеко премашује примањаwww.globallookpress.com © Henning Kaiser

Директорка Пореске управе Драгана Марковић изјавила је данас да је до сада донето једно решење по примени Закона о пореклу имовине, али да по овом закону жалба одлаже извршење па се сада чека да се и период за жалбу заврши.

Закон се примењује на све грађане за које се утврди да постоји основана сумња да им вредност имовине далеко премашује примања.

Драгана Марковић је рекла да се од јуна прошле године када је именован помоћник за овај сектор кренуло са озбиљним радом и да је прикупљен велики број података и информација и да обрађено порекло имовине за већи број грађана.

"У припреми још три решења, што ће бити објављено у најскоријем времену. Ни у једној земљи где постоји овакав закон решења се не доносе често и брзо. Инспектори раде тако што се обраћају свим банкама у којима постоје подаци за одређено лице и онда се обраћају катастру и ако се испостави да постоји разлика утврђена законом од 150.000 евра или више између увећања имовине и пријављених прихода, онда се ми бавимо тим лицима", рекла је директорка Пореске управе.

image
VV inauguration
banner