Култура

Награда "Мокрањац" Татјани Милошевић Мијановић

Међународна трибина композитора траје до 7. октобра а публика ће моћи да чује најновија остварења домаћих стваралаца уз избор савремене светске музике
Награда "Мокрањац" Татјани Милошевић Мијановић© Међународна трибина композитора

Концертом ансамбла "Градилиште" и наступом пијанисткиње Наде Колунџије свечано је отворена 32. Међународна трибина композитора, а пред наступ традиционално је додељена награда "Стеван Мокрањац".

Овогодишња добитница престижног признања за композиторско остварење премијерно изведено у претходној години је редовни професор композиције на Факултету музичке уметности Татјана Милошевић Мијановић, а награђена је за дело "Три песме о нама" за мецосопран и камерни оркестар.

У оквиру "Трибине о Трибини" о награђеној композицији, 7. октобра од 19 часова у Малој сали Коларчеве задужбине, с лауреатом ће разговарати музиколог Ивана Миладиновић Прица.

Овај најзначајнији фестивал савремене музике у Србији траје до 7. октобра 2023. у Студентском културном центру, дворани АКУД "Лола" и Коларчевој задужбини, а улаз на све концерте је бесплатан.

Публика ће имати прилике да чује дела која представљају преглед најновијих остварења домаћих стваралаца уз избор репрезентативних примера савремене музике широм света. 

image