Култура

За Косово и Метохију: Вече српске традиције у Руском дому

Догађај у организацији Српске омладине за Космет треба да скрене пажњу јавности за значај КиМ за идентитет српског народа
За Косово и Метохију: Вече српске традиције у Руском дому© Руски дом у Београду

Манифестација културно-образовног карактера "Вече српске традиције" у Руском дому у Београду биће одржана у уторак, 27. фебруара, с почетком у 18 часова.

Догађај организује хуманитарна организација Српска омладина за Космет у жељи да скрене пажњу јавности, пре свега младих људи, на значај Косова и Метохије за духовни, културни, национални и државни идентитет српског народа.

Најлепше српске традиционалне и духовне песме извешће етно појац Андреј Михајловић, млади хармоникаши с Косова и Метохије Јован и Никола Стојковић, етно група "Златник", етно појац Јована Новаковић и музички састав "Метох".

Програм ће употпунити наступ чланова Академског културно-уметничког друштва "Иво Лола Рибар" из Београда, који ће публици представити наслеђе Србије у области фолклорног стваралаштва.

Ово је још једна у низу манифестација Српске омладина за Космет коју ова хуманитарна организација реализује у сарадњи с Руским домом.

image