Култура

Награду "Меша Селимовић" добио Селимир Радуловић

Радуловићева књига је убедљиво победила, јер је добила наклоност чак 28 чланова Великог жирија критичара, од којих је сваки дао свој избор од пет наслова
Награду "Меша Селимовић" добио Селимир Радуловић© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Престижну награду "Меша Селимовић", коју "Вечерње новости" 36. пут додељују за најбољу књигу из прошлогодишње продукције, добио је Селимир Радуловић за песничку збирку "Запис на стубу, јерусалимском" у издању "Лагуне".

Ово је на данашњој конференцији за штампу у свечаној сали Вукове задужбине саопштио Драган Богутовић, који је са Огњеном Лакићевићем основао ову награду.

Радуловићева књига је убедљиво победила, јер је добила наклоност чак 28 чланова Великог жирија критичара "Вечерњих новости", од којих је сваки дао свој избор од пет наслова.

Избори књижевних зналаца објављивани су током пуне две недеље на страницама нашег листа, а при врху наше ранг-листе нашли су се и "У кострети" Слободана Јовића (19 гласова), "Психологија гравитације" Ненада Шапоње (18 гласова), "Наћертаније" Матије Бећковића (12 гласова), "Види види" Слободана Зубановића (11 гласова).

image