Култура

"Песме победе" одушевиле публику на Тргу републике: Београђани певали и плесали уз "Хор Турецког"

Чувена руска вокална група "Хор Турецког" посетила је Београд у оквиру европске турнеје посвећене обележавању Дана победе
"Песме победе" одушевиле публику на Тргу републике: Београђани певали и плесали уз "Хор Турецког"© РТ Балкан

"Добро вече, братски Београде", узвикнули су певачи "Хора Турецког" на почетку концерта који су поводом обележавања Дана победе у Београду одржали на Тргу републике.

Наступ су отворили познатом песмом "Каћуша" и поздравима на српском језику, а упркос лошем времену, грађани и посетиоци српске престонице окупили су се у великом броју.

Публика је певушила и плесала уз најпопуларније родољубиве руске песме и песме Црвене армије из ратног периода који је изводио састав познат по томе што њихови мушки певачи заједно имају распон гласа од 4,5 октаве.

Међу окупљенима је био и велики број туриста, а публику је највише одушевио соло баса профунда, најдубљег мушког певачког гласа који је испраћен гласним овацијама.

Наступ су, између осталих, пратили и министар Александар Вулин и бивша министарка здравља Даница Грујичић, али и бројне руске дипломате.

Чувена руска вокална група "Хор Турецког" посетила је Београд у оквиру европске турнеје посвећене обележавању Дана победе.

Концерт је организован уз подршку Владе Москве и Министарства иностраних послова Русије у оквиру партнерства са градом Београдом.

"Песме победе" први пут су изведене у иностранству 2017. године у Берлину, а пренос концерта пратило је 8 милиона људи.

Наредне године концерт је одржан на трговима Русије, Белорусије, Француске, Словеније, Аустрије, Немачке, Израела и САД, а у 2019. години концерт "Песме победе" одржан је у чак 12 земаља, међу којима су и Канада, Италија, Мађарска и Кина. 

image