Магазин

Венеција уводи још једно правилно за туристе, у нади да ће се смањити гужве у граду

Туристи ће убудуће морати да се придржавају нових правила и ограничења у Венецији, која се успостављају да би се сачувао мир становника, као и смањиле последице масовног туризма.
Венеција уводи још једно правилно за туристе, у нади да ће се смањити гужве у граду© Freepik/yanalya

Венеција уводи ограничавање броја туристичких група на највише 25 људи, у најновијем покушају да смањи утицај великих гужва које се стварају у овом граду. Локалне власти ће такође забранити туристичким водичима да користе звучнике, у циљу да се "заштити мир становника" и обезбеди слободније кретања пешака.

Казне ће бити у распону од 25 до 500 евра за оне који се не придржавају мера, које су првобитно планиране да ступе на снагу од јуна, али су задржане до почетка августа.

Нова ограничења обухватају центар града, као и острва Мурано, Бурано и Торчело.

Венеција је у априлу постала први град на свету који је увео систем плаћања за посетиоце у оквиру експеримента који је имао за циљ да одврати излетнике од доласка током шпица.

Ова шема, коју су помно пратиле друге европске туристичке тачке, покривала је 29 дана и завршила се у јулу, отварајући пут за период консултација како би се одлучило како се може наставити са пројектом у будућности.

Постоје бројни изузеци од правила о туристичким групама. На пример, деца до две године старости нису укључена у тај број и поништава се ограничење за посете ученика, студената или оне на образовном путовању, преноси "Гардијан".

image