Магазин

Из економске у бизнис класу потпуно бесплатно? Лако, уз ова 3 савета стјуардесе

Желели бисте да летите бизнис класом по цени карте за економску? Није немогуће, тврди једна стјуардеса. Све што је потребно јесте да испоштујете три златна правила, која су притом врло једноставна.
Из економске у бизнис класу потпуно бесплатно? Лако, уз ова 3 савета стјуардесе© Canva / Oneinchpunch

Цене карата за бизнис класу некада су чак и двоструко веће од карата за економску, али је једна стјуардеса открила трикове уз помоћ којим потпуно бесплатно можете добити место у бизнис класи иако је карта коју сте купили за економску. 

Трик који готово увек упали је сасвим једноставан

По речима стјуардесе Сијере Мист, најважније је да будете љубазни према летачком особљу, а ако желите да оставите још бољи утисак на њих (и тиме повећате своје шансе да будете пребачени у бизнис класу) - поклоните им мали знак пажње. 

"Можемо да учинимо чудо ако нам донесете шољу кафе за понети или кесицу чоколадица", навела је Мист. "Летачко особље некада ради и по 14 сати дневно и током смене нема времена ни да једе".

Бирајте места пажљиво, јер има нешто и у распореду седења

Још један начин да побољшате шансе за премештање из економске у бизнис класу јесте циљана куповина карата за последње редове у авиону. Какве то везе има? Врло је једноставно: летачко особље доста калкулише и труди се да путнике равномерно распореди по авиону.

Пред само полетање стјуарди и стјуардесе често премештају путнике из репа авиона у предњи део летелице, односно у бизнис класу, не би ли изнивелисали то оптерећење и довели авион у баланс ради што безбеднијег лета, преноси Њујорк Пост.

Трећи савет је делотворан у 100 посто случајева из један услов

На летачком особљу је приликом укрцавања путника важан задатак: да процене ко им може прискочити у помоћ у некој екстремној ситуацији или приликом принудног слетања авиона. Они наизглед способнији, физички јачи путници, као и они који имају знања из области прве помоћи увек су миљеници стјуардеса.

"Ако не успемо да их пребацимо у бизнис класу, потрудићемо се да им увек нађемо место поред крила, јер су ти редови шири и имају простора за ноге. Тако ћемо им пружити удобност током лета, а уједно и бити сигурни да ће моћи да нам асистирају уколико се деси нека екстремна ситуација", појаснила је стјуардеса.

image