Магазин

Шта значи црни троугао изнад седишта у авиону? Изненадиће вас коју тајну крије овај знак

Црни троуглићи који се налазе изнад седишта у авиону уопште нису ту тек тако, ради украса. Чему они служе открила је једна стјуардеса и сада смо сасвим сигурни да ће се та места у авиону прва распродати.
Шта значи црни троугао изнад седишта у авиону? Изненадиће вас коју тајну крије овај знак© Canva / Sebastien-Coell

У авиону постоји велики број "тајних" знакова - њихова значења знају сви стјуарди и стјуардесе, али нама, путницима, они практично на значе ништа. Један од њих би ипак требало да препознајемо.

@_hennylim_ The Secret behind the Black Triangle Sticker inside an Airplane! Check this video out to know! Follow my Official facebook page: “Henny Joyce Lim” #fyp#cabincrewlife#blacktriangle#cebupacific#groundstop♬ Aesthetic - Tollan Kim

Тајна црног троугла изнад седишта у авиону

Онима који често лете авионом и који су се нагледали бајковитих свитања и још чаробнијих залазака сунца овај знак можда и неће имати толики значај. Али, уколико маштате да имате савршене "инстаграмичне" слике из авиона снимљене на висини од 10.000 метара - онда једноставно морате да потражите овај црни троугао изнад седишта.

"Путници који седе испод црног троугла ће имати најлепши поглед на крило авиона", објаснила је стјуардеса Хени Џојс Лим у свом видеу на ТикТоку.

Самим тим, и фотографије уснимљене са тих места биће неупоредиво боље, јер се у кадру поред нестварног небеског плаветнила налази и авионско крило. Осим тога, троугао је ту и из практичних разлога, како би летачко особље у сваком тренутку имало увид у то да ли су крилца (елементи који се налазе на крилима) правилно постављена током свих фаза лета.

Како да знамо која седишта да резервишемо онлајн

Сада када знамо чему фамозни црни троугао служи, поставља се питање на који начин да резервишемо баш та места, ако на сајту авио-компаније ни на који начин није истакнуто где се он налази. Срећом, у коментарима испод виралног снимка стјуардесе Хени Џојс Лим постоји и ова информација, коју је поделио неки очиглегно искусан летач.

"Ред 10 или ред 18", написао је један од корисника.

И сама Лим је ово потврдила, али је ипак нагласила да позиционирање троугла зависи и од типа летелице. Свакако, овај податак може послужити као оријентир за куповину карата и чекирање на лет онлајн. Чак и ако омашите ред или два, лакше ћете "ухватити" добар кадар јер сада бар знате ком прозору да приђете и на шта да се оријентишете.

image