Магазин

"Касни само око 50 година" - после скоро пола века жени стигао одговор на пријаву за посао

"Увек сам се питала зашто никад нисам добила одговор за пријаву. Сада знам зашто", рекла је жена из Велике Британије када је после 48 година коначно сазнала зашто није добила посао.
"Касни само око 50 година" - после скоро пола века жени стигао одговор на пријаву за посао© Arti Kh/pexels

Тизи Ходсон (70) из Гедни Хила у Линколнширу, није могла да верује својим очима када је отворила сандуче за пошту и открила да је њено оригинално писмо којим се пријавила за посао каскадера, послато у јануару 1976. године било изгубљено у пошти свих ових година.

Она је била изненађена и описала је ову ситуацију као "невероватну", а такође је истакла да се питала зашто није никад добила одговор.

"Касни само око 50 година"

На врху писма је руком писана белешка која гласи: "Касна испорука преко 'Стајнс Поште'. Пронађено иза полице. Касни само око 50 година." Ходсонова не зна ко је вратио писмо, нити како је уопште доспело до ње.

Често се селила, није јој јасно како су је пронашли

"Мистерија је како су ме пронашли када сам се селила 50 пута, а чак четири или пет пута сам се селила земље. Значи ми што сам добила назад. Јасно се сећам да сам седела у свом стану у Лондону и куцала писмо. Сваког дана сам проверавала пошту, али тамо није било ничега и била сам толико разочарана јер сам заиста, заиста, желела да будем каскадер на мотоциклу", испичала је, а пише Би-Би-Си.

На срећу за госпођу Ходсон, мук након њене пријаве није је одвратио од покушаја да се запосли на другим пословима. Преселила се у Африку, радила као укротитељ змија и шаптач коњима, научила да лети и постала акробатски пилот и инструктор летења.

Осврћући се на писмо које је послала када је тек почињала, нагласила је: "Била сам веома опрезна да не дозволим људима који су рекламирали каскадера да знају да сам женско, јер сам мислила да нећу имати шансе за добијање интервјуа. Чак сам им рекла да ми не смета колико ћу костију сломити пошто сам на то навикла".

image