Магазин

Фотографија Лионела Месија најпопуларнија слика на Инстаграму икада - преко 57 милиона "лајкова"

Пост Лионела Месија на Инстаграму овога јутра "запалио" је друштвене мреже и постао је пост са највше "лајкова" на свету, чиме је надмашен претходни светски рекорд, а популарно јаје, друштвени експеримент из 2019. године, сада се налази на другом месту
Фотографија Лионела Месија најпопуларнија слика на Инстаграму икада - преко 57 милиона "лајкова"Getty © Julian Finney

Фотографија коју је Лионел Меси објавио на Инстаграму, на којој држи пехар са Светског Првенства након победе над репрезентацијом Француске, за само двадесет четири сата сакупио је невероватних 57.2 милиона "лајкова", чиме је ова објава постала објава са највише "лајкова" у историји друштвене мреже!

У опису поста Меси се захвалио својој породици, али и свима који су га подржавали и веровали у њега и његов тим, наводећи да су као нација, Аргентинци још једном доказали да када су удружени у заједничком циљу - препреке за њих не постоје."Заслуге припадају овој групи, која је изнад појединаца. То је снага свих који се боре за исти сан, који је био сан свих Аргентинаца. Успели смо!" написао је Меси у опису слике коју је поставио.

Својом објавом, Меси је престигао по броју "лајкова" светски познат експеримент: на налогу "world_record_egg" у јануару 2019. године постављен је један једини пост на коме је било приказано јаје, а циљ те објаве био је да престигне претходни светски рекорд по броју који је у том тренутку држала Кајли Џенер. За само недељу дана, популарно јаје сакупило је преко 55 милиона "лајкова". Данас, на налогу и даље постоји само тај један пост, а број лајкова незнатно је измењен - сада их је 56.1 милион.

Занимљиво је да је Кристиано Роналдо недавно "запретио" да ће оборити рекорд и познато "јаје" спусти на друго место, и то управо фотографијом на којој са Месијем игра шах у кампањи за чувени бренд Луј Витон. Ипак - Роналду то није пошло за руком, будући да је укупан број "лајкова" на његовој објави свега 42 милиона. Ипак, Роналдо држи други светски рекорд - као особа са највише пратилаца на Инстаграму, са невероватних 519 милиона "фоловера".

 

image
VV inauguration
banner