Магазин

Најбоља филмска и телевизијска остварења - ''Награда по избору критичара''

Награда критике, за коју многи кажу да предвиђа будуће добитнике Оскара, ове године припала је Зендаји и Кејт Бланшет, док је серија "Абот Основна школа" проглашена најбољом у својој категорији.
Најбоља филмска и телевизијска остварења - ''Награда по избору критичара''Getty © Frazer Harrison

"Све у исто време" ("Everything Everywhere All at Once") добио је главну филмску награду, али и награду за режију. "Абот основна школа" ("Abbott Elementary") и "Боље позовите Сола"(Better Call Saul) освојиле су награде за најбољу хумористичку, односно драмску телевизијску серију.

Критика је улогу глумице Кејт Бланшет у филму "Тар" (Tar), прогласила најбољом, док је у мушкој конкуренцији по њиховом мишљење најбоље остварио улогу Брендан Фрејзер у филму "Кит" (The Whale). 

И овде је награду за најбољи анимирани филм добио "Пинокио"(након добијања награде Златни глобус"), док је најбоља комедија филм, "Нож у леђа: Стаклени лук" (Glass Onion: A Knives Out Mystery). Награду за најбољу глумицу у драмској серији добила је Зендаја за "Еуфорију" (Euphoria), а најбољи глумац у комичној серији је Џереми Ален Вајт у "Медведу" (The Bear).

Догађај који је је водила комичарка Челси Хендлер, а одржан је 28. пут у Лос Анђелесу. Посебне награде добили су певачица Џанел Моне (#SeeHer награда) и Џеф Бриџис - награду за животно дело. 

Награда по избору критичара је годишња процена "Америчко-Канадске Асоцијације критичара" за најбоље остварење у филмској и ТВ индустрији. 

image