Магазин

Последњи дан ретроградног Меркура - најозоглашеније појаве код Срба, страшније од промаје

Још данас и сутра имамо изговор зашто нам нешто не иде у животу, али, шта ћемо када се ретроградни Меркур заврши?
Последњи дан ретроградног Меркура - најозоглашеније појаве код Срба, страшније од промаје© unsplash/Alexas_Fotos

Коначно се 18. јануара завршава Ретроградни Меркур - највећи непријатељ српског народа и главни кривац за то што се бивши "повампирио" и поново почео да се јавља, што каснимо на лет или што је веш машина одлучила баш сада да се поквари и поплави купатило и комшију са спрата испод.

Сујеверје које прати Ретроградни Меркур последњих година рекло би се да је узело маха: на друштвеним мрежама се може пронаћи безброј духовитих објава на ову тему, док се странице утркују која ће поставити бољи мим.

Тако је на Твитеру једна девојка приметила како сада поред ПМС-а (који често спомињу у контексту "неадектватног" женског понашања) и Ретроградни Меркур може да буде карта на коју ће се вадити:

Најозлоглашенија планета Сунчевог система, Меркур (и то ретроградни), постао је сјајан изговор када нам нешто не иде од руке, када лоше организујемо обавезе током дана, па чак и када нам неки емотивни однос не успе. Људи широм света криве ретро Меркур за све своје проблеме,"мрси им конце" и "побрка лонце", али чини нам се да је у Србији посебно наглашен тренд. 

Проблеми са документацијом, електронским уређајима, аутобомилима и комуникацијом - хајде да видимо за шта је све Ретроградни Меркур био "крив" у последње време:

Бољи познаваоци астрологије могу са сигурношћу рећи и у које поље "удара" Ретроградни Меркур:

Ипак, има и оних којима је Ретроградни Меркур очигледно мање стресан од "регуларног" живота:

Како кажу астролози, за време ретрорадног Меркура у блокади буду сфере живота као што су: саобраћај, комуникација, разни договори, губе се документа, кваре се технички уређаји... Дешавају се и разна отказивања због непредвиђених околности које ремете ритам и стварају проблеме у организацији дана, и управо као такав је најидеалнији за разне изговоре кад било шта не иде како треба.

image