Магазин

Шта нам доноси ретроградни Меркур у Јарцу (29. децембар 2022 – 18. јануар 2023)

Три до четири пута годишње Меркур се креће ретроградно. Тада приметимо да трпи, или се налази у блокади све оно чиме Меркур влада: саобраћај, комуникација, договори, разумевање са околином, било породицом или колегама на послу. Дешавају се отказивања због непредвиђених околности које ремете ритам и јаваљају се проблеми у организацији дана.
Шта нам доноси ретроградни Меркур у Јарцу (29. децембар 2022 – 18. јануар 2023)© freepik/ macrovector

Ово је и период када се повлачимо да боље размислимо о некој ситуацији, када се углавном окрећемо саветовању са терапеутом, астрологом, или се враћамо књизи. Када је ретроградни Меркура, најбоље се упијају страни као и програмски језици. Тада се највише мењају телефони јер се највише и кваре. Исто се односи и на компјутере, хард дискове, па је добро увек имати не један, већ два резервна диска са бекапом.

Шта се дешава када је ретроградан у Јарцу

Како је Јарац симбол репутације коју свако од нас има, ретроградност може баш ту донети проблеме. Од гласина које кваре углед до конкретних потеза којима рушимо нешто што смо градили. Неспоразуми са надређенима или што је чешће, њихова неприступачност када су најпотребнији фирми. Ово је позив или имејл који дуго чекате и који не стиже. Можда је у спаму, а можда само касни. А врло вероватно није ни прочитан јер све у Јарцу стоји. Па тако и мејлови стоје неодговорени. Ово су и пробијени рокови, јер је Јарац увек јасно одређени рок до када нешто може. А када је Меркур ретроградан у Јарцу, обично се касни на оно што је важно. Ово је и свако одузимање звања, награде или одбијање помоћи од стране оних који имају утицај. Код студената поништавање испита. У медијима - "фејк њуз" где се манипулише бројевима и историјским подацима. Мењање метода рада који уместо да олакша постаје тежак. Ово је скандал на врху, на двору колико и у парламенту. Рашчињавање.

Од бољих ствари, ретроградни Меркур у Јарцу нас враћа читању, промишљању и писању. Но, не у даху и одушевљено, већ скептично и стрпљиво са пуно питања. Ово су скандали у књижевном свету или новинарском. Такође, сада схватамо дубље беспомоћност природе и животиња. А како ће ретроградан бити у сред зиме, ово су позиви да се помогне животињама у хладним ноћима и апел да се не секу јелке. Као планета важна за дипломатију и дипломате, ово су прекиди у преговорима који због Јарца могу трајати данима. Ауто се квари као и лифт па се више хода. Доноси изражену заборавност, па је савет све записивати. Најлакше се сада губе управо справе које имају улогу да "памте" уместо нас - флешеви, фолдери са сликама и успоменама, а ово је и пуна меморија телефона који због тога не може да сними неки вама важан моменат.

Увек ће највише утицати на професије меркуровског типа: новинарство, трговина, дипломатија, интелектуални свет генерално као и све у вези са саобраћајем: аутомобилска индустрија као и курирске службе. Када је Меркур ретроградан у Јарцу, не може да се прође даље, то су барикаде и препреке на путу. Некада срушено дрво, лавина, али често и због радова, незгода и слично.

Ево на шта хороскопски знаци да обрате пажњу за време ретроградног Меркура у Јарцу:

Ован - непоштеност других вас може изједати и навести да неке ствари које само ви знате, одате коме не треба.

Бик - са пријатељима се можете посвађати око неке ствари која се догодила одавно.

Близанци - сада лако дижете прашину око свега, плашите се да ће други упропастити нешто до чега вам је стало. Сумњичави сте. Правите чешће паузе.

Рак - увређеност интелекта који би да се истакне али не добија довољно пажње. Због тога можете бити превише агресивни у наступу или наметљиви и тиме одбити друге од себе.

Лав – записујте све, јер ћете имати прегршт ситних дужности и обавеза да не би негде заказали.

Девица - комерцијализам, лако падате сада на манипулацију реклама и продаваца са интернета

Вага - породични проблеми и неспоразуми са једним чланом породице. Покварена храна и стомачни проблеми.

Шкорпион - нагли падови концентрације, слање порука на погрешан број, грешке у имену и адреси, залутали и загубљени пакети. У саобраћају пазите око школа и паркова. 

Стрелац - губљење или заборављање кључева и новчаника. Велики трошкови на неодложно: мајстори, адвокати, лекари, рачуни, дугови, казне. Погрешно уплаћен новац или грешком стиже мања уплата од очекиване.

Јарац - Нагле промене расположења. Из песимизма у позитивизам и у круг. Повреде у спорту.

Водолија - можете бити жртва преваре, хакерских напада и оговарања.

Рибе - испадање из ритма рада или учења. Појачана нервоза, интелектуална блокада, пуцање гуме, шунд, интелектуална размимоилажења са другима.

image