Магазин

Месечни хороскоп за јануар 2023.године

И за јануар али и целу 2023. годину никуда немојте поћи неспремни, увек направите стратегију и план. То ће наравно лакше бити Јарчевима или Лавовима, Бикови имају планове и на више година, али Стрелчеви, Рибе, Близанци и Девице баш зато што би мало у стабилност а мало у слободу, увек имају пред собом планове које флексибилно прилагођавају ситуацији.
Месечни хороскоп за јануар 2023.године© pixabay/Hermann

Марс ће 12. јануара кренути директно и погурати нас ка томе да све незавршене, а започете ствари приведемо крају. Марс овог пута није ту да би смо нешто започели већ да проценимо без заваравања ситуацију и своје позиције. Да ли смо сами или имамо сараднике/савезнике? Да ли смо добро проценили време, улагање и околности које утичу на циљ? Колико смо добри у ономе што радимо, а колико се ослањамо на друге? Како разговарамо са другима? Да ли морамо да вичемо, помпезно гестикулирамо или смо успели да се самосавладамо и обуздамо инстинкте да нападамо друге.

Самосталност је важна. О томе говори и Јупитер у Овну и све младе већ од јануара подстиче на бригу о будућности, испитима, плановима. Меркур који ће бити ретроградан у Јарцу не олакшава им пуно, јер многа питања немају одговор ни на испиту а ни у животу, те ће неке ствари дефинитивно морати да се понове. Родитељи ће бринути јер деца брину или оно друго - брину јер деца не брину а требало би.

Па опет, јануар није тежак. Он је само мало озбиљнији старт Нове године, као да му не прија идеја да бисмо могли можда да се опустимо превише. Свиђа му се да будемо свесни да је живот можда игралиште када смо деца, али да је у одраслом свету живот једна озбиљна арена где се нижу победе и порази подједнако. Да је опрезност стари познаник човека од најстаријег времена, и да је сумња најбољи саговорник пре сваке одлуке.

У љубави је јануар важан и то на следећи начин: у данима око 9. јануара, сви који већ дуго имају компликован или тензичан однос, било да су у озбиљној вези, браку или се виђају повремено - тих дана ће моћи квалитетно да чују једно друго. Да се сретну, виде, и лепо разговарају. Да кажу шта им је на срцу, а онда да се лепо растану као пријатељи. Биће тешко, али исправно. Па су дани за споразуме и мирне растанке ти око 9. јануара, а одмах након тога од 12. до 22. јануара је време за тугу, прихватање и суочавање. За оне који су без партнера, ово су дани када могу упознати некога ко им брзо може утећи и оставити их да замађијано ишчекује поруку или сусрет.

Важни датуми у јануару: 3-9. јануара (прилика за прогрес и скок, наклоност племенитог света), 15-18. јануара (за емотивне турбуленције и шокове), 25-30. јануара (почеци, акције, потврде и реализације).

Меркур је ретроградан до 18. јануара, а Марс до 12. јануара.  

Основна тема јануара: моћ је увек на једној страни.

ОВАН И ПОДЗНАК ОВАН

Другима ћете деловати мирно, могуће и хладно, дистанцирано, као да се налазите у периоду паузе. Заправо, то затишје пред буру - када економишете ресурсима и не трошите се преко мере јер знате да ускоро креће акција,  што вама  није нека новост.

Појачан контакт са светом 3, 4, 5. јануара. Тада ће вас људи ометати и уводити ефемерне теме у живот које бисте у овом полимедитативном почетку године радије избегли. Ипак неке важне организације се баш тада реализују као и краћи путеви. 26. и 27. јануара ћете такође бити окружени људима, али овог пута онима који вам пријају и које изразито цените. Како вам је и даље тема пријатељства отворена, можда се тада баш отворе нова познанства и сарадње са вама сличним светом.

Непријатни шокови у окружењу су од 12-16 јануара. Неспоразуми око финансијских ствари у прошлости могу довести до већих проблема. Са партнерима такође свађе око новца. Кашњење у саобраћају, комуникацији или папирологији успорава реализацију плана. Много је боље око 20. јануара када свему видите смисао и враћате се на свој начин и брзину живота.

Добре вести везано за посао у последњој недељи месеца.

Основна тема јануара за Овнове: социјализација - да, али са онима које поштујете, не реда ради. Само губите време.

 

БИК И ПОДЗНАК БИК

Вама ће јануар вероватно бити потпуно другачији него осталима. Колико год се трудили да будете опрезни или сталожени, експлозивни моменти су немоновни. И у добром смислу као позитивна изненађења, неочекивани обрти који вам иду на руку (око 3. јануара), али и у негативном - нешто што нисте очекивали да крене мимо плана, па ипак ево га (око 15. јануара). Ако сте члан неких одбора, група, странака, организација, ово је месец када долази до дељења, одвајања, непремостивих несугласица са окружењем. Водите рачуна на послу ако немате неки резервни план да не разљутите надређене.

Вашу разбибригу и одлуку да се не бринете око ствари које не можете сада практично да решите партнер не разуме. Као да би волео да вас макар види забринуте, а ви то нећете да му приуштите. Ако сте сами, иако може бити флертова и познанстава - други вас у јануару не узимају за озбиљно. Делујете превише незаинтересовано за нешто више, што и јесте тако.

Прилика да дођете до већег новца, бољег посла, поклона или доброг уговора у првој недељи месеца. Некима ово може бити време за званично регулисање неких права које имате – било да се тичу власништва, брака, посла, ревидирање уговора, па и адвокати могу бити важни актери у јануару.

Основна тема за Бикове у јануару: У потрази сте за новом инспирацијом. Пословно али и емотивно.

 

БЛИЗАНЦИ И ПОДЗНАК БЛИЗАНЦИ

Од 12. јануара до 11. фебруара ћете тачно знати какав вам је тренутни статус и почећете да се припремате за нове улоге које вас чекају. Иако се не ради о стандардној промени, све ће ипак бити ново и донети осећај као да све радите од нуле. Умор ће вас пратити али јасни рокови ће вам дисати за вратом свакодневно. Разумећете да је време да се уозбиљите и то вас чак може повремено и растужити.

Препорука је да у јануару будете чешће са родитељима и да причате са њима, можете обновити однос или имати неке нове драгоцене моменте. Како је читава година за вас проткана темом односа са ауторитетом - ако са родитељима и даље имате тензије и сукобе, добро је одатле кренути са поправкама да би олакшали себе за суочавање са вишим инстанцама.

Можете се пронаћи сада и у улози некога ко заступа туђе ставове, помаже другима да виде свој пут, излаз, решење, поготово ако су у питању млади што вам доноси пуно оптимизма.

Ритам вам је и даље добар. Марс вам држи дисциплину јер је у вашем знаку, чак и да сте док је био ретроградан повремено попуштали. Најбоље ћете се осећати последих дана јануара када Марс из вашег знака прави добар аспект са Сунцем у Водолији и доноси синтезу снаге, рада, циља са једне и планова, реализације, храбрости са друге стране.

Основна тема јануара за Близанце: Разум не препознаје моћ, само прилику.

 

РАК И ПОДЗНАК РАК

Са успехом ћете помагати другима да се организују у јануару док ћете ви сами имати неколико непроспаваних ноћи јер нисте завршили све што вам је било на списку. Као да ће вам бити много лакше да рационално размишљате док сте у дијалогу или фокусирани на туђе теме. Тада у разговору исплива сасвим случајно и понешто што вама значи за тренутну ситуацију која вас брине. Тако да јануар није месец за изолацију било које врсте.

Јупитеровим уласком у ваше поље каријере време је за нове почетке, нове послове, пројекте, тимове, окупације, акције. Имаћете више слободе и моћи ћете да уживате добру репутацију и поверење надређених. Једино је младима ово период када надређени могу искористити ваш ентузијазам, таленат, преданост, а за узврат дају похвалу и пуне вам портфолио, јер сте заслужили.

Сви немири у јануару могу имати везе са емотивном ситуацијом и дешавањима на том пољу. Нестабилност и осећај да вам све исклизава из руку, да немате више контролу над својим приватним животом чини да се осећате рањиво и лако можете да заплачете. Раковима који су дуго сами ово може бити више везано за то што сте дуго сами и јака жеља да у овом сегменту драматично промените свој живот. Јак осећај да вам је потребан партнер.

Основна тема јануара за Ракове: Стабилност у емотивном животу би се позитивно одразила и на ваш јавни и пословни живот.

 

ЛАВ И ПОДЗНАК ЛАВ

Све што нисте још увек завршили, решили, организовали а тиче се свакодневног живота или техничких могућности које су потребне за рад или живот - биће основна преокупација у јануару. Комуникација са сервисним службама, аутомеханичарима, агенцијама, куририма, мајсторима, је и даље присутна, а могуће су и рекламације па чувајте сваки рачун.

Поштење вам је важно, а у јануару ћете се наћи у ситуацијама да су други непоштени или се не држе дате речи, договора што вас може додатно нервирати. Опет, немате пуно опција за инстант промену па ћете чекати и пристати на њихове хирове како не би себи направили штету или финансијски губитак. У сваком случају, после 20. јануара када са тим завршите – могуће је да ћете и неке релације прекинути које се пре могу тицати пословних сарадњи него блиских односа. Раскиди уговора – од 20. јануара до 20. фебруара, било са сарадницима, банкама, провајдерима, сервисима које ангажујете за потребе фирме и сл.

Млади Лавови својом срчаном природом могу око 18. јануара бити увучени у сукоб са много јачим или ауторитетом.

Емотивно ће вам јако пријати романтика и смех. Тако да ће и дружење са пријатељима доносити радост, срећу и испуњеност подједнако као и дани са партнером.

Основна тема јануара за Лавове: Стрпљен-спашен.

 

ДЕВИЦА И ПОДЗНАК ДЕВИЦА

Девице ће у јануару бити потпуно у свом елементу. Док ћуте - ћуте, али кад проговоре очекујте бриљантне увиде и запажања. Без помпе и надмености, неке важне ствари, истине и оно што је бар њима сасвим јасно – саопштаваће вам успут, као да се ради о нечему сасвим обичном. Иако као и до сада неће добити никакву новчану награду за то, нема сумње да ће стећи много поштовалаца, да ће бити примећене, да ће се о њима причати. На послу због те лакоће да увиде пре свих грешке и пропусте могу бити унапређене, или макар добити лично захвалност надређених.

Њихова пажња ће такође бити усмерена на природу и животиње, што иначе и воле. Хоби или споредни посао који би се тицао ових тема може се појавити у јануару, или ће просто многе пожелети да се склоне даље од града макар на седам дана у село или на планину.

У емотивном животу нове прилике и познанства се дешавају преко посла. Дуге преписке ће вам дати времена да одлучите да ли да се упуштате у везу или не. Девице које су већ у вези излазе из зоне комфора где је дуго било све исто. Партнеров посао или неке друге околности утичу на промену рутине.

Основна тема јануара за Девице: Прихватите чињеницу да одувек волите када вас питају за мишљење и ако сте у проблему са послом видите како од тог дара можете да живите.

 

ВАГА И ПОДЗНАК ВАГА

Вероватно ћете више од других уживати у чарима новогодишње трпезе, декорације, породичним окупљањима и слављу. Јануар зато резервишите за сусрете са драгим људима, гошћење и посете. Иако живот иде даље и посао зове, нећете се превише узбуђивати око тога. Осећај као да има времена за све је добар да без журбе и стреса упловите у Нову годину.

Но како то обично бива, до вас ће у тим спонтаним сусретима доћи информације које иако се не тичу директно вас остављају утисак, јер сте одувек ганути мистеријом људских судбина. Такође, када неко за кога нисте мислили да је у стању уради и постигне нешто неочекивано, радикално сасвим а притом исправно за себе - осетићете се оснажено да и ви идете тим путем. Због тога је период од 19. јануара па све до краја фебруара потенцијално динамичан оним Вагама које нешто желе да промене у свом животу.

Уран који тригерује велике промене се већ дуже налази у вашем осмом пољу које и само има врло важну улогу за изненадне догађаје и преокрете. Када се нешто ненадано деси, то нас директно мења, као и када упознамо неке особе које могу имати исто такав интензиван утицај на наш живот или нас саме. Буђење сексуалности или нових жеља које сте потиснули тако може бити покренуто, или ће неко утицати да почнете другачије да сагледавате себе и свој материјални статус, па ћете охрабрено окренути визије у том правцу.

Основна тема јануара за Ваге: будите отворени, јер све је могуће.

 

ШКОРПИОН И ПОДЗНАК ШКОРПИОН

За Шкорпионе јануар је врло динамичан месец. Приватни догађаји ће превладати и свакако доносити више узбуђења. Интензивније ћете се ви сами осећати тих дана када се све врти око емоција, партнерства, излазака и личних ишчекивања (посебно 1. и 27. јануара). Емотивни партнер или особа која вас занима налази се пред важном личном одлуком због чега може бити недоступна или променљивог расположења у другој половини месеца.

У пословним стварима поведите рачуна да нешто не заборавите, не пропустите, да не закасните. Папири, маилови, важни документи траже пажњу и на реду је потписивање, прекидање, продужавање уговора, а веће куповине и улагања код Шкорпија које имају свој бизнис. Шефови могу деловати у јануару дистанцирано и као да их је тешко задовољити. Пробајте да то не узимате превише лично, јер и имају разлога да буду незадовољни и то нема никакве везе са вама. Однос би се у супротном додатно могао закомпликовати.

Путеви се вероватно одлажу, или се мења план у последњем часу. Понесите довољно новца са собом где год идете, Марс који је и даље у Близанцима лако вас оставља без пара током јануара. У кући поправке технике, или куповина нове.

Основна тема јануара за Шкорпионе: Пуните се у емотивним везама и решавајте пословне препреке. Не обрнуто.

СТРЕЛАЦ И ПОДЗНАК СТРЕЛАЦ

Ваша филозофија живота 'од данас до сутра' у јануару пролази кроз озбиљно преслишавање и намеће се неопходност промене. Разлози су позитивни, као да ће вас други бацити у ватру и увући у посао, систем, структуру што ћете прихватити и на вама је да останете доследни. Можда ћете имати и унапређење или добити позитиван одговор на нешто што чекате али што за собом повлачи добру припрему и више рада под притиском рокова.

Емотивно можете бити привучени особом која је у доброј физичкој форми, где је телесна хемија пресудна, али која је заправо врло строгих ставова и потпуно различита од вас. Због тога почетна заинтересованост може брзо спласнути. Најбоља стратегија у јануару је повлачење на прву сумњу и несигурност, макар на кратко да се не би залетели.

Заузетима ово је месец када су препирке очекиване јер вам се енергија нагло диже. Крећите се више, да не би пуцали због ситница.

Сачекајте са одговорима, коментарима, изношењем ставова средином месеца – могуће је погрешно закључивање, баратање непровереним информацијама и случајно откривање неких важних ствари погрешним особама.

Основна тема јануара за Стрелчеве: Дисциплина и контролисано дељење информација.

 

ЈАРАЦ И ПОДЗНАК ЈАРАЦ

Јануар ће вам бити динамичан месец. Људи ће за ваш укус бити и превише па ће вам касније повлачење крајем месеца јако пријати. Но до тада телефони звоне, поруке стижу, захтеви, позајмице, молбе, жалбе. Као да сте сервис за туђе проблеме.

Може се десити да не можете лако да дођете до неких људи или институција, па зато не одлажите ништа и све званичне ствари крените да завршавате како крену радни дани. Рачунајте и на враћања или додатно плаћање како бисте уштедели на времену и сачували себе стреса.

Друга половина месеца је благонаклонија, пролепшаћете се и биће вам генерално важно како изгледате, могуће и да ћете имати нове разлоге за то емотивно или чешћих појављивања у јавности. Тренинге не прескачите, сада је важно да одржите ритам и дисциплину.

У љубави се код заузетих Јарчева може појавити сумња или љубомора због партнерових познанстава, поготово ако су у питању особе из њихове прошлости. Савет је да до 21. јануара процените да ли је до вас или би и други на вашем месту слично реаговали. Тамо где је све мирно, прошлост ће се појавити тек као позив старог пријатеља због помоћи у вези посла или понуде.

Основна тема јануара за Јарчеве: Враћање на исто. Скакутање са једног на друго. Грешке које се понављају.

 

ВОДОЛИЈА И ПОДЗНАК ВОДОЛИЈА

Наклоност Сунца и Меркура несумњиво ће у првој половини месеца дати јасну организацију, приоретизацију послова, интензивно размишљање о опцијама које имате и како да их најбоље искористите. За многе од вас ово ће заправо бити период када оно што већ дуго чекате коначно реализујете. Можете бити врло узбуђени и у ишчекивању једног важног сусрета средином месеца.

Генерално у љубави Венера је у вашем знаку али ту она доноси више сусрете са пријатељима него емотивног дешавања. У везама су могуће расправе због пријатеља и колико времена одлази на све остале ваше активности, а колико на време са партнером. Можете бити јако љути 15-16. јануара.

Заборавност за кућне ствари, договоре са укућанима и можете зато испасти неодговорни. Али добра страна је што јануар нема тежину за вас и лако ћете се нашалити на свој рачун. Генерално ћете бити духовити и забавни. Донекле је то и механизам за избегавање суочавања са бригама али понекад је и то потребно.

После 20. јануара ће вам више пријати да смањите темпо и размишљаћете о томе где би могли да се склоните и одморите, па су краћи путеви лако могући на бум. Слободнима је ово прилика за љубавне авантуре на путу и далеко од познатог окружења.  

Основна тема јануара за Водолије: Моћи ћете увек да видите светлију страну и којим путем даље. Смех као лек.

 

РИБЕ И ПОДЗНАК РИБЕ

Емотивни живот вам постаје важан крајем месеца када се буди ерос што може бити посебно занимљиво Рибама које су слободне. Иако се може радити о недефинисаном односу у којем вам је пуно тога и даље непознато, интензитет и привлачност могу бити врло изражени. Љубав се дешава пре или након пута.

Прија вам медитација, фокусираност и ритам рада који није ремећен од других. Због тога ћете се лако искључивати са мрежа и одлагати одговарање на поруке. Но неће вам сметати да радите у тиму или са особом која вам је добра противтежа за структуру и која ће вам помоћи да пажљиво селектујете битно од небитног, као и дозирање пласирања.

Путовање на места која су неприступачна као што су планински предели зими најбоље вам сада доносе прави одмор.

Будите пажљиви са лековима или било каквим фармацеутским производима, можете имати јаке реакције. Сензитивни сте па вас све може лако иритирати, раздражити или истрошити.

Зато је основна тема Рибама у јануару: енергетско пуњење и довољно одмора.

image