Магазин

Снимање четврте сезоне "Емили у Паризу" на паузи због штрајка холивудских сценариста

Снимање четврте сезоне серије о неодољиво шармантној Американки у Паризу "замрзнуто" је на два месеца услед штрајка сценариста који траје већ више од месец дана. Када ћемо поново моћи да уживамо у догодовштинама Емили у Паризу нико са сигурношћу не може да каже, а обожаваоци ишчекују 30. јун - датум када ће се потенцијално наћи компромис.
Снимање четврте сезоне "Емили у Паризу" на паузи због штрајка холивудских сценаристаGetty

Сједињене Америчке Државе већ пуних месец дана "тресе" штрајк у коме преко шездесет хиљада глумаца, новинара, каскадера и сценариста тражи повећање зарада, бенефиције и заштитне клаузуле везане за употребу вештачке интелигенције, а на списку "замрзнутих" пројеката сада се нашла и серија "Емили у Паризу" која приказује живот младе Американке Емили која је у град љубави дошла због посла. Информацију о обустављању снимања четврте сезоне серије пренео је портал Варајети.

Снимање се одлаже за два месеца

Снимање нове сезоне хит серије требало је да почне крајем лета и почетком јесени 2023. године, а поуздани извори изјавили су да је оно померено за најмање два месеца, будући да до договора између холивудског синдиката Саг-Афтра  и Удружења филмских и телевизијских продуцената није дошло.

О могућем "замрзавању" снимања четврте сезоне серије раније је наговестила и глумица Филипин Леруа-Болије, која је у популарној серији играла улогу Силвије, а своја сазнања поделила је на гала вечери "Жене у покрету" која се током недавно одржаног Канског фестивала. На питање новинара да ли ће снимање сезоне бити одложено за нека "срећнија" времена, 59-годишња глумица одговорила је: "Мало. Очекујемо решење. Видећемо како ће се ствари одвијати и да ли ће се ситуација смирити!"

"Емили у Паризу" само једна у низу серија које су се нашле "на удару"

"Емили у Паризу" једна је од ретких серија са учешћем сценариста из синдиката која је требало да буде снимљена у Француској. Трећа сезона популарне романтичне комедије Дарена Стара, креатора серија "Секс и град" и "Млађа" светлост дана угледала је у децембру 2022. године, а и поред бројних критика на рачун стереотипизације Парижана и Француске, серија је била прави Нетфликсов хит. За само шест дана након премијерног приказивања, комедија са Лили Колинс у главној улози сакупила је преко 117,6 сати прегледа чиме је себи обезбедила позицију у Топ 10 најбољих серија у чак 93 државе.

Од опточињања штрајка 2. маја ове године, на паузи су се нашли бројни пројекти: серије "Пингвин" (The Penguin), "Д Лест оф Ас" (The Last of Us), "Андор", "Стрејнџер Тингс" (Stranger Things), као и спин-оф серије "Гејм оф Троунс" (Game of Thrones), и филмови "Мишн: Импосибл - Дед Реконинг Парт Оне" (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), "Спајдермен 4" (Spider-Man 4) и "Тандерболтс" (Thunderbolts).

Притом, масовни штрајкови глумаца, режисера и сценариста за сада су избегнути, а који је следећи корак незадовољних условима "главних ликова" ове холивудске драме, остаје да сазнамо 30. јуна.

image
VV inauguration
banner