Магазин

Бизарни специјалитет: "Годзила-рамен" супа све популарнија на Тајвану

Специјалитет са ногом крокодила однедавно се налази на менију једног тајванског ресотрана, а љубитељи егзотике још увек већају - да ли само "окачити" слику на Инстаграм, или се усудити и појести оброк који потенцијално може искочити из тањира.
Бизарни специјалитет: "Годзила-рамен" супа све популарнија на Тајвану© Privatna arhiva

Ресторанчић у јужном Тајвану преко ноћи је постао познат након што су корисници поделили новитет са његовог менија - рамен супу са ногом крокодила која изгледа да ће свакога тренутка испузати из чиније и зграбити вас. Мишљења су подељена, а друштвене мреже "горе" са сваком новом објавом бизарне супе из ресторана Вич Кет Рамен.

Опасна супа захтева посебну припрему

Власник ресторана, извесни господин Чиен, изјавио је за Си-Ен-Ен Тревел да се супа састоји од препеличјих јаја, комадића свињског меса, беби кукуруза, сушених изданака бамбуса, црних гљива и коцкица рибље пасте, а на самом врху овог опасног оброка налази се крокодилска нога, и то - предња. Припрема овог специјалитета веома је захтевна, а у просеку траје око три сата. Први корак у припреми свакако је чишћење, након чега се нога премаже маринадом од алкохолa и мешавине ђумбира, белог лука и младог лука, а затим следи динстање у рамен супи у трајању од два сата.

"Многи кажу да месо крокодила има укус пилетине, али да је сочније, мекше и еластичније", рекао је Чиен. "Мислим да има укус као пилећи батачићи."

На "Годзила-рамен" се чека по неколико месеци

Због изазовне набавке крокодилских ногу и захтевности припреме "Годзила-рамена", ресторан је у могућности да дневно послужи само два оброка, а цена једне чиније износи око 1500 тајванских, односно око 50 америчких долара. Ипак, љубитељи егзотичне источњачке кухиње који би желели да пробају ово јело требало би да се наоружају стрпљењем, будући да су листе чекања попуњене све до краја августа. 

image