Магазин

Британски медији: "Јелена Ђоковић доноси гламур на Централни терен док посматра мужа док игра"

Поред извештавања о великим успесима Новака Ђоковића на Вимблдону, ове године је и његова супруга, Јелена Ђоковић, привукла пажњу страних медија. "Као и увек, предузетница Јелена је остала мирна, док је навијала за мужа током узбудљиве игре. С обзиром на пребукиран распоред и стил живота, њен опуштени став је велика врлина," пише Дејли Мејл (DailyMail).
Британски медији: "Јелена Ђоковић доноси гламур на Централни терен док посматра мужа док игра"© Приватна архива

Већина чланака страних медија на тему Јелене Ђоковић почињу описивањем њеног модног стила, који се истиче међу публиком на Вимблдону. На најскоријем мечу, појавила се у упечатљивој хаљини српске дизајнерке Марије Тарлаћ.

"Јелена Ђоковић је изгледала гламурозно док је седела у публици на Централном терену Вимблдона. Жена светског првака у тенису, Новака Ђоковића, појавила се на трибинама у шареној летњој хаљини и блејзеру. Изгледала је веома шик у тегет хаљини и пастелно жутом блејзеру док је гледала свог мужа док игра против Андреја Рубљова," пише "Дејли Мејл". Аксесоаре које је укомбилновала су биле "Луј Витон" торба и "Тифани" накит.

Још једна тема коју бројни медији преносе је њена "дирљива љубавна прича" са тенисером, која је почела 2005. године и траје скоро две деценије. Додају да имају сина Стефана и ћерку Тару, али и да се труде да побољшају услове живота деци широм Србије, преко њихове "Новак Ђоковић" фондације, јер имају "исте животне филозофије и погледе на свет, поред њиховог заједниког мирног става током тениских мечева".

Многи објашњавају да Јелена, као директор фондације, често говори о важности раног развоја и образовања деце и сматра да су филантропски пројекти које је радила са мужем њихови најважнији успеси у животу. Многи страни портали такође цитирају њена мишљења и изјаве из различитих интервјуа или објава на Инстаграму, додатно дочаравајући слику о жени врхунског српског тенисера.

Јеленини ставови о важности хуманитарног рада се хвале, а још једна тема која често привлачи медијску пажњу је њена посвећеност велнесу.

"Позната је и по мало контроверзнијим или необичним мишљењима, као што су, на пример, њена љубав према медитацији и духовности, о којој је често писала на свом блогу... Јелена себе описује као 'нехсваћену, али и поптуно цењену', додаје да се 'мења и трансформише толиком брзином, да је веома тешко ставити је у једну корпу. Ја сам свуда, али и нигде...'", пише "Дејли Мејл".

Цитирали су неколико Јелениних онлајн објава, у којима описуј став према медитацији, који се поклапа са бројним љубитељима ове духовне активности широм света: "Циљ је да разумемо миран ум, срећу и захвалност свој душе и пренети их у све делове живота и у све односе које имамо... Волим бити сама у природи. Поптуно сама. Али морам признати да, када се тек појавим, осећам талас страха, јер знам да сам уљез. За неке могу бити и плен."

Сигурно је да ће једна од најважнијих жена у животу светског тенисера бити интересантна тема за медије, а може се претпоставити да контраст између веома узбудљивог распореда брачног пара и њен опуштенији, скромнији став према духовношћу и животу представљају интересантну тему за јавност. 

image