Спорт

Ђоковић: Победа над застрашујућим Рубљовом, волим притисак и знам да сви хоће мој скалп

Српски тенисер Новак Ђоковић је након победе против Андреја Рубљова и пласмана у полуфинале Вимблдона, изјавио како воли да игра под великим притиском, као и чињеницу да сваки тенисер са АТП тура жели да му "скине скалп"
Ђоковић: Победа над застрашујућим Рубљовом, волим притисак и знам да сви хоће мој скалпGetty © Julian Finney

Ђоковић и Рубљов приредили су спектакуларан меч у четвртфиналу Вимбдлона, који је српски тенисер добио са 3-1 у сетовима.

Након победе, Новак се захвалио публици на атмосфери, али и противнику на феноменалном издању.

"Хвала на сјајној атмосфери, надам се да сте уживали у мечу. Било је изузетних размена и игре са обе стране мрежице. Андреј уме да буде застрашујућ са својим ударцима и повицима. Он је неко ко је ту стално међу најбољима, желим му све најбоље и честитам на одличном мечу и одличном турниру", први су утисци Ђоковића након меча.

Србин је дошао до 33. узастопне победе на престижном енглеском турниру, а 44. у низу на "Централном терену".

"Бројеви су само бројеви, поготово током турнира не волим да проводим време размишљајући о бројкама и рекордима. Турнир је активан, у току и само о њему размишљам. Идем од меча до меча, знам да је све теже, али свиђа ми се како све ово изгледа", додао је Ђоковић.

На питање како се сналази са притиском и чињеницом да сваки тенисер жели да буде тај који ће победити Новака Ђоковића, српски тенисер имао је занимљив одговор.

"Истина је, волим притисак. Сваки тенисер воли да буде у ситуацији да сви хоће да га победе на терену. То је привилегија, притисак је део овог спорта, без обзира шта сте до сада урадили, увек морате да се доказујете. Сваки пут када изађем на терен, осећам то и то ми буди најлепше емоције и мотивише ме да идем још више него што сам икада сањао. Знам да сви хоће мој скалп, али нешто не успевају у томе", уз осмех је закључио Новак.

Ђоковић се пласирао у полуфинале Вимблдона, где га чека дуел са Италијаном Јаником Синером.

Синер је у четвртфиналу био бољи од руског тенисера Романа Сафијулина.

image