Магазин

Инфлуенсери у Кини носе "лажни пупак" да би створили илузију дугачких ногу

Познато је да козметички производи могу чинити чуда – могу нам променити облик очију, носа, уста, боју косе, тена, али најновији "трик" који примењују кинеске блогерке привидно мења пропорције тела. У питању је тренд стављања налепнице која личи на пупак или насликавање "лажног пупка" изнад природног, како би ноге деловале веома дугачко у односу на остатак тела.
Инфлуенсери у Кини носе "лажни пупак" да би створили илузију дугачких ногу© Screenshot/Xiaohongshu

Девојке у Кини су у рутину улепшавање додале један необичан корак: Када заврше са шминкањем и бирањем одевне комбинације, додају коначан детаљ који упоптуњује цео изглед: мала привремена тетоважа или налепница која изгледа као пупак. У неким случајевима девојке ће чак користити сенке за очи и насликати "лажан пупак" на тело.

Циљ је стварање оптичке илузије - ако је "пупак" налепљен довољно високо, торзо делује краће, а ноге много дуже. Према појединим кинеским инфлуенсерима, један лист привремених тетоважа од шеснаест комада кошта мање од једног долара, тако да је тренд веома приступачан свима.

Једна блогерка је на кинеској друштвеној мрежи објавила видео клип на коме показује како на себе лепи тетоважу, говорећи да изгледа природно и лепше од њеног природног пупка. "У свакодневним ситуацијама, нико ми неће прићи, загледати пупак и схватити да ли је прави или не," рекла је у клипу. Друга блогерка је препоручила да, ако не желимо да нам се виде и прави и лажни пупак, само ставимо фластер преко правог и ако нас неко упита шта смо прекрили, можемо само рећи да смо се породили и да имамо рану.

Многи инфлуенсери промовишу ова тренд, јер може помоћи онима који желе да носе кратке мајице у којима им се види пупак, али не желе да се прехладе: Панталонама ће прекрити стомак и бити загрејани, док лажни пупак даје илузију дугачких ногу и кратке мајице.

Реакције на друштвеним мрежама су подељене. Поједини сматрају да је ова идеја смешна и симпатична, док други оштро критикују тренд и верују да представља само још један недостижан стандард лепоте.

"Зашто не можемо само да заволимо кратке ноге?" пише један корисник на једној кинеској друштвеној мрежи. Други корисници додају да тренд поптуно уништава природне пропорције тела. Ипак, инфлуенсери који подржавају тренд су одговорили на критике и одбранили своје трикове улепшавања, објашњавајући да тренд не мора бити схваћен толико озбиљно и да они који не желе да учествују, не морају.  

image