Магазин

Суптилне козметичке процедуре због којих славне личности изгледају "савршено"

Пластична хирургија која је урађена "како треба" је често веома суптилна и савршено се уклапа у изглед остатка лица пацијента. Наведеним правилом се воде неки од најпознатијих хирурга у индустрији, чији се клијенти често појављују на црвеним теписима и изгледају "савршено". Тајне козметичких процедура због којих често приметимо да поједине славне личности "изгледају боље него раније", али не можемо тачно да одредимо да ли им је лице "природно" или не, поделио је један професионалац.
Суптилне козметичке процедуре због којих славне личности изгледају "савршено"© Pexels/Gustavo Fring

Некада делује као да је веома лако уочити да се особа подвргла пластичној операцији. Међутим, скоро сваки стручњак ће рећи да ако је било каква козметичка процедура очигледна, то значи да је лоше одрађена.

Познате личности имају приступ најновијим и најквалитетнијим захватима и третманима, заједно са великим тимом људи који се морају побринути за њихов изглед: тренер, стилиста, нутрициониста, шминкери, фризери... Већина њих ће добити јавне похвале и бити "таговани" у Инстаграм објавама славних, али постоје и стручњаци који улепшавају наше омиљене глумце и певаче "иза сцене" - пластични хирурзи.

Велике усне и исувише наглашен фејслифт нису више пожељни. Ипак, то не значи да су познати једноставно престали да иду код козметолога и пластичних хирурга, већ су технологије постале другачије у протеклих неколико година. Пошто се данас све више промовише "природан" изглед, многе козметичке процедуре су постале суптилне, али су и веома ефектне.

"Ако ме неко пита да ли се неко од мојих клијената подвргао некој процедури, тада знам да сам претерао. Поента је да само изгледају добро и да им се само то и каже," рекао је пластични хирург, др Васим Тактоук за "Вог (Vogue)". Открио је неколико честих корекција које његови славни клијенти траже, које углавном људи који нису добро упознати са пластичном хирургијом не могу лако препознати:

"Коктел лепоте" за здраву кожу

Како би појединац изгледао "добро", потребно је да изгледа здраво. Тактоук је објаснио да за савршен изглед коже сарађује са још два професионалца - једним козметологом и једним нутриционистом.

Заједно се фокусирају на све "проблематичне" зоне на кожи, као и на њихове могуће узроке. На пример, док козметолог ради на спољашњем здрављу коже, нутрициониста ће пронаћи најбољи режим исхране који ће побољшати целокупни изглед и здравље коже и лица. На крају, хирург ће интервенисати малом дозом филера или ботокса. Након свега тога, врхунски шминкери ће се побринути да се сав труд претходна три стручњака још више истакне.

Филер за слепоочнице

Можда звучи чудно, поготово јер већина људи скоро никада не размишља о изгледу својих слепоочница, али поједине славне личности их "сређују" помоћу филера. "Како старимо, губимо масно ткиво у лицу, па самим тиме и волумен у слепоочницама, што само 'додаје године' лицу," објашњава Тактоук. Постепено убризгавање филера у ову зону око очију може "подићи" лице, због чега особа може изгледати свежије. "Ову процедуру сам радио многим великим именима и нико никада није приметио."

Заједно са унапређивањем технологије и састава филера, сама техника убризгавања се током година променила. Данас, "природна" пластична хирургија је најпопуларнија, што се највише може видети по изгледу усана. Сигурно је да многе познате личности немају очигледне усне пуне филера, многи су их и даље улепшали на мање упадљив начин.

"Компаније које производе филере не размишљају само о волумену филера, већ и о начину на који се помера заједно са лицем. Сада се производе филери који могу да се растегну, тако да, ако се неко насмеши, филер се 'покреће' заједно са њиховим уснама." Тактоук додаје да често користи филере на бази воде, јер су прилично ефектни, али нису лако уочљиви.

Уместо ботокса, филери у чело

Како би чело деловало мекано и глатко, Тактоук додаје малу дозу филера изнад обрва, где се углавном увек користи ботокс за умањивање бора. "Наша лица су тако експресивна и сваки мали покрет је посебан начин комуникације. Последња ствар коју желимо је да уклонимо природне изразе лица."

Ипак, то не значи да се ботокс више не користи, већ само да се користи на другачији начин и у мањим дозама. Као и са филерима, циљ је да се третманом нечије лице не "замрзне", већ само да суптилно учврсне мишиће где је потребно, како би се спречило појављивање изражених бора.

Прорачунате процедуре

Често је потребно промишљено, пажљиво, одабрати третман који ће да одговара лицу појединца, уместо праћење одређених естетских трендова. Због тога је понекад боље суптилно кориговати нос или браду убризгавањем филера (уместо инвазивних захвата) и на тај начин постићи равнотежу са остатком физиономије. За некога ће одређене процедуре бити сјајан избор, док другима може реметити хармонију лица и деловати исувише нескладно и неприродно.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner