Магазин

Стјуардеса саветује којим данима треба купити авионску карту како бисмо уштедели новац

Када путујемо, увек имамо на уму буџет са којим располажемо. Тражимо повољан смештај, бирамо приступачне ресторане. А што се авионских карата тиче, некад се догоди да буду баснословно скупе. Да не бисмо бацали паре на прескуп авио превоз, послужиће нам драгоцен савет за куповину карата који из прве руке даје стујардеса. Један од њих је да тај лет буде уторком, средом или четвртком.
Стјуардеса саветује којим данима треба купити авионску карту како бисмо уштедели новац© freepik

Сви волимо да узмемо заслужени одмор и да се тих дана у потпуности препистимо чарима прелепих дестинација. Али понекад резервација ових путовања може да буде поприлично скупа. Члан кабинског особља Сиера Мист на друштвеној мрежи ТикТок саветовала је пратиоце како да обезбеде јефтине карте:

"Чула сам да су вам недостајале тајне, савети и трикови стјуардесе. Ако желите јефтинине карте, онда тражите летове уторком, средом и четвртком", каже стујардеса.

"Инкогнито режим" обавезан приликом потраге за јефтиним картама

Да ли вам је позната ситуација да цене карата почну да расту док се премишљамо да их купимо. Ова ситуација није случајна, јер су се сајтови за резервацију позабавили нашом претрагом на интернету и унели нам панику која нас наводи да што пре купимо карте, како не би још више поскупеле. Решење за то је једноставно - када претражујемо цене карте, увек треба да идемо у "инкогнито" или "прајват мод" (енгл. private mode window-приватни режим) на броаузеру, јер ћемо тада видети најниже цене.

Сиера препоручује да користимо и ВПН приликом претраге како бисмо избегли да сајтови за резервације пронађу нашу локацију и још више подигну цену:

"Топло предлажем коришћење ВПН како се не би знало у којој земљи тражите летове, додаје.

Шта са местима у задњем делу авиона која сви избегавају

Иако многи сматрају да је најгоре ту седети јер се наводно турбуленција најјаче осећа, као и непријатни мириси из тоалета, судећи по речима стујардесе, резервација карата у "репном" делу није тако лоша идеја, јер ако буде било премештања у авиону због баланса и тежине, постоји могућност да ћете бити премештени на далеко боље место.

image