Магазин

Најлепше за крај: Филипинка обишла цео свет, стигла на крају и у Србију и остварила животни сан

Филипинка Луиза Ју стара 78 година јуче је пристигла у Србију, а долазак у нашу земљу је за њу значио и испуњење животног сна. На свом пропутовању ова времешна дама је имала један циљ - да обиђе 193 земље чланице Уједињених нација. Њен снимак са београдског аеродрома постао је виралан, а погледало га је више од пола милиона корисника!
Најлепше за крај: Филипинка обишла цео свет, стигла на крају и у Србију и остварила животни сан© Canva / photobyphotoboy

Да су године само број и да за остваривање снова никада није касно, доказала је и Луиза Ју, жена са далеких нам Филипина која се у осмој деценији живота одлучила за пропутовање светом.

193 земље и Србија за крај

На путу ка остварењу свог животног сна, времешна Филипинка је обишла 193 земље чланице Уједињених нација, а за крај је посетила и нашу земљу. Њен долазак у Србију је био веома емотиван, а по слетању на београдски аеродром је дочекана са транспарентом и балонима у облику броја 193.

"Успела је! У 79. години, данас, 9. новембра, стигла је у последњу земљу са списка, Србију! Испирација си, јако смо поносни на тебе", написала је блогерка која ју је дочекала на београдском аеродрому.

Своје пустоловине ова Филипинка духом млада радо дели и са својим пратиоцима на Инстаграму, а њен налог прати скоро седам хиљада људи. У својим објавама, Луиза дели само делић својих авантура, а њене фотографије и видео записи броје на десетине, па чак и стотине хиљада прегледа. Највиралнији снимак је управо овај са нашег аеродрома, који је погледало више од пола милиона корисника!

Пут око света је трајао неколико година

Своје путовање око света Луиза је започела пре неколико година, али је избијање пандемије Корона вируса њене планове пореметило. У септембру 2021. године није била ни на пола пута - тада је обишла тек 70 земаља. Међутим, иако је ситуација у свету успорила пустоловину живота, ова жена од свог сна никада није одустала. Од 2021. године до јуче, она је обишла преостале 123 земље чланице Уједињених нација, а свој успех додала и у опис налога на Инстаграму.

Луиза је звезда друштвених мрежа и најпозитивнији путник

Луиза је иначе још раније постала звезда друштвених мрежа, премда је становнике земаља у којима је боравила, али и травел блогере које је на путовањима упознавала, изнова и изнова одушевљавала својом енергијом и жељом за животом. Она савладава све препреке, пење се по литицама и плеше уз пратњу локалних музичара, а због свог ведрог духа је одликована чак и признањем за најпозитивнијег путника у 2022. години.

"Луиза руши све стереотипе и показује да никада није касно да се ужива у животу и живи пуним плућима. Сусрет са њом мења животе", наведено је уз ласкаво признање које је добила.

image