Магазин

Запослени Опен АИ прете одласком ако чланови Управног одбора не поднесу оставке

Скоро 500 запослених компаније за развој вештачке интелигенције Опен АИ, данас је запретило да ће отићи из фирме ако сви чланови Управног одбора не поднесу оставке, пренео је Ројтерс позивајући се на писмо запослених.
Запослени Опен АИ прете одласком ако чланови Управног одбора не поднесу оставке© Unsplash/ Andrew Neel

"Начин на који сте отпустили Сема Алтмана и уклонили Грега Брокмана из одбора угрозио је посао и поткопао нашу компанију и њену мисију. Ваше понашање је јасно показало да нисте компетентни да надгледате Опен АИ", наводи се у писму, преноси портал Вајерд.

Занимљиво је да је међу потписницима писма Иља Сaтскевер, главни научник компаније и члан њеног одбора, који је оптужен за координацију пуча у управном одбору против Алтмана.

Непосредно пре него што је писмо објављено, Сатскевер је објавио на Икс платформи: "Дубоко жалим због свог учешћа у акцијама одбора. Никада нисам намеравао да наудим Опен АИ. Волим све што смо заједно изградили и учинићу све што могу да поново ујединим компанију". На ову објаву реаговао је и Сем Алтман срцима.

Доскорашњи извршни директор компаније Опен АИ, Сем Алтман, који је са те функције опуштен у петак, придружиће се Мајкрософту како би предводио нови напредни истраживачки тим за вештачку интелигенцију (АИ), саопштио је данас извршни директор Мајкрософта Сатја Надела на друштвеној мрежи Икс (Твитер).

У саопштењу се додаје да ће се овом тиму придружити и Грег Брокман, који је такође отпуштен из Опен АИ у петак, као и друге колеге, преноси Гардијан.
Нови извршни директор Опен АИ Емет Шир је данас потврдио да је прихватио понуду која се, како је рекао, добија једном у животу, да буде привремени шеф ове калифорнијске компаније, као и да ће реформисати менаџмент и руководство Опен АИ.

image