Магазин

Московљанин кажњен због вожње бетмобила у центру града (ФОТО/ВИДЕО)

Мушкарацу старом 63 године изречена је казна од 1.000 рубаља (око 1200 динара) након што се провозао Бетмобилом по центру Москве, саопштила је данас саобраћајна полиција града
Московљанин кажњен због вожње бетмобила у центру града (ФОТО/ВИДЕО)© Пресс-служба московске Дирекције за безбедност саовраћаја

"Московска дирекција за безбедност саобраћаја проучила је видео снимак постављен на Телеграм каналу, где се види како мушкарац вози троточкаш преко Смоленског трга и омета кретање других аутомобила, саопштила је прес служба полиције, пренео је ТАСС.

Она је навела да је током административне истраге идентификован идентитет возача и да се испоставило да је он 63-годишњи становник Москве.

Полиција је додала да је прекршај везан за повреду дела 1 члана 12.30 Административног законика Русије "Кршење саобраћајних правила учесника у саобраћају осим возача возила", што је довело до ометања кретања возила. 

Прекршиоцу прети казна од 1.000 рубаља (1220 динара).
Према фотографијама које је објавила московска Дирекција за безбедност саобраћаја, возило на три точка има лого слепог миша, а обликом подсећа на аутомобил који вози јунак стрипа Бетмен.

Ово није први пут да се Бетмобил нађе на москвоским улицама, па је тако пре 3 године полиција зауствила Московљанина који је возио бетменов ауто и одузела га возачу, с обзиром да је возило било ручне израде а самим тим и нерегристровано.

image