Магазин

"Кенгур гитариста" је најкомичнија фотографија животиње (ФОТО)

Животиње баш умеју да се забаве у природи. Њиховим играма нема краја, а често знају да "опонашају" људе. Фотографи неретко забележе овакве моменте, а слика Џејсона Мура, на којој кенгур свира замишљену гитару, проглашена је за најсмешнију фотографију на додели Comedy Wildlife Photography награда за 2023.
"Кенгур гитариста" је најкомичнија фотографија животиње (ФОТО)© Ethan Brooke/pexels

Није баш лако ухватити неку животињу који у свом заносу "опонаша" Џимија Хендрикса или Кита Ричардса. Ипак, то је пошло за руком фотографу Муру, који је у раним јутрањим часовима у пољани са дивљим цвећем, снимио кенгура како свира на гитари.

Фотограф је рекао да је тог јутра ишао да слика птице у оближњем језеру, али да се ту ништа посебно није догађало. Кренуо је разочаран кући и онда је угледао неколико кенгура на пољани. Иако му се призор учионио уобичајен, ипак је угледао једног који је штрчао из масе и поприлично се забављао:

"Када сам видео како свира "ваздушну" гитару, одмах ми је измамио осмех. Знао сам да сам снимио нешто заиста посебно", истакао је Мур, а преносу Би-Би-Си-Вајлд.

За овај моменат, добио је престижну награду, а публика истиче да у вези слике постоји и једна велика мистерије - коју ли нумеру изводи оваj гитариста?

Поред "музичара" која ће сигурно стећи светску славу, многи су одушевљени и видром балерином, ако и необичним спором међу птицама.

На такмичењу, које је отворено за почетнике, аматере и професионалце у фотографисању дивљих животиња, слави се богатство природног света, али се истиче шта треба да урадимо да бисмо штитили и чували природу.

Комеди Вајлдлајф је основан 2015. године и настао је из страсти према дивљим животињама. Од тада, израстао је у познато такмичење које прате милиони људи сваке године.

image