Магазин

Маск вређао оглашиваче који су напустили платформу Икс: Носите се. Да ли вам је то довољно јасно?

Амерички милијардер Илон Маск рекао је доскорашњим оглашивачима на његовој платформи X (Твитер), који су отишли због, како су навели, антисемитског садржаја, да могу да се "носе".
Маск вређао оглашиваче који су напустили платформу Икс: Носите се. Да ли вам је то довољно јасно?Getty © Michael M. Santiago

Бројне компаније су повукле своје рекламе са друштвене мреже "Икс" због подршке антисемитског твита њеног власника. Уследио је одговор контроверзног милијардера и предузетника Илона Маска: "Ј***те се!"

Како наводи Ројтерс, његова псовка изречена је у интервјуу за "Дил бук самит" ("DealBook") који организује "Њујорк тајмс".

Маск је неколико пута рекао да му је жао јер је објавио твит 15. новембра у којем се сложио са антијеврејским постом.

Од тада се сусрео са бујицом критика јер се сложио са корисником који је лажно оптужио Јевреје да шире мржњу против белаца.

Маск је у свом посту навео да је корисник, који је причао о теорији завере под називом "велика замена", "говорио праву истину".

Међутим, у среду, Маск је рекао да је тиме дао "напуњен пиштољ" клеветницима, описујући свој положај као можда најгори који је имао током историје твитовања у којима је било, како је признао, и "будаластих" коментара.

Директор Тесле одбацио је идеју о антисемитизму и рекао да оглашивачи који су напустили Икс не треба да се ту рекламирају, а не треба ни да мисле да могу да га уцењују.


"Носите се. Носите. Да ли вам је то довољно јасно? Надам се да јесте", поручио им је Маск.

Маск је рекао да је његова посета Израелу у понедељак била планирана и пре спорне поруке и "није повезана" са тим питањем.
Маск је у Израелу рекао да је против антисемитизма и свега што "промовише мржњу и конфликт", додајући да мрежа Икс неће промовисати говор мржње.

"Чињеница да сте дошли овде говори о вашој посвећености да обезбедите бољу будућност", рекао је Нетанијаху Маску током разговора.

image