Магазин

Клијенткиња банке открила да се њен банковни салдо повећао за више од 86 милиона долара

Клијенткиња једне од највећих банки у Малезији је током проверавања стања на рачуну уочила изненађујућу, али добродошлу промену: износ на њеном рачуну се "мистериозно" повећао за чак 86 милиона долара, преноси "Блумберг".
Клијенткиња банке открила да се њен банковни салдо повећао за више од 86 милиона долара© Freepik/fanjianhua

Током рутинске провере стања на рачуну у банци Мејбанк (Maybank), жена по имену Хафиџа Абдула је пронашла велику суму новца, који је необјашњивим путем завршио код ње. У питању је 404 милиона малезијских рингита (око 86.3 милиона америчких долара), што би сигурно био савршен "поклон" пред настојеће празнике. Ипак, Хафиџа није имала приступ новцу.

"Драга Мејбанко, хвала вам што ми искуство са банкама чините занимљивим," написала је на свом профилу на ЛинкедИну, у којој је објаснила како је пронашла велику суму на рачуну. "Помислили бисте да сам добила "џекпот", али нисам, у питању је проблем у систему! Сада ми је налог блокиран, без икаквог позива, поруке или обавештења..." написала је.

"Кажу да новац не доноси срећу, али Мејбанк сигурно зна како да донесе фрустрацију," написала је, додајући да је посећивање ове банке због сличних проблема постала толико учестала активност, да је почела да је посматра као "свакодневну фитнес рутину". Многи су јој "честитали на добитку" преко друштвених мрежа, а други су додали да су се и на њиховим рачунима догађале многе грешке.

"Мало ће да те шетају на све стране, као лопту", "Не знам шта није у реду са нашим банкама," рекли су други корисници у коментарима. Један је чак предложио да би требало да затражи од банке да јој компензују време које је изгубила на решавању проблема који јој је банкарски систем направио.

Ипак, њена објава је стигла и до једног од менаџера банке, који јој је у коментарима одговорио да јој је одобрен приступ налогу. У међувремену, портпарол банке је за локалне медије рекао да је проблем решен.

image