Магазин

Зимска чаролија надомак Санкт Петербурга: Клизалиште на отвореном окружено шумом

Становници и посетиоци Санкт Петербурга и ове године имају јединствену прилику да недалеко од центра града уживају у бајковитом празничном окружењу. У питању је Охта Парк - комплекс са јединственим клизалиштем на отвореном које је смештено у шуми чија је атмосфера испуњена новогодишњом чаролијом.
Зимска чаролија надомак Санкт Петербурга: Клизалиште на отвореном окружено шумом© Youtube / Андрей Гук

Љубитељи зимских чаролија већ неколико година узастопно са нестрпљењем ишчекују новогодишње и божићне празнике. Један од разлога за празничну еуфорију је и отварање клизалишта у чувеном Охта Парку који се налази недалеко од центра Санкт Петербурга. 

Клизалиште у бајковитој шуми

Свако ко је имао прилике да посети Охта Парк се кући враћа пун утисака. А како и не би, када се тамо дешава права празнична чаролија. У зимским месецима, када се температура спусти испод нуле, у овом комплексу се поставља једно од највећих и најлепших клизалишта у граду, а оно што га издваја од свих осталих јесте непоновљиво окружење - ледене стазе се налазе у сред шуме коју обасјавају на хиљаде светиљки различитих боја.

Укупна дужина стаза за клизање је око 1.500 метара, а "саобраћај" је организован само у једном смеру, како се не би стварала гужва и избегло евентуално "сударање" клизача којима поглед одлута ка шареноликим пејзажима. За оне који се током вожње уморе, постављене су и клупице дуж стаза, а у паузама свако од посетилаца може да се окрепи топлим чајем или шољицом топле чоколаде.

Новајлијама у помоћ прискачу пингвини

Иако су у Русији сви зимски спортови, а нарочито клизање веома популарни, и даље велики број људи никада није стао на лед. Међутим, у Охта Парку су мислили и на такве посетиоце. За њих су дуж стазе распоређени специјално дизајнирани пингвини - справице за које се новајлије могу придржавати док чине прве кораке на леду. Пингвина-помоћника и других шумских "животиња" има сасвим довољно, а могу их користити како најмлађи, тако и они старији, али неискусни клизачи.

Клизалиште није једина забава у Охта Парку. Осим њега, посетиоцима је на располагању и скијашка стаза, посебан склон за спуштање на клиску, као и трасе за спуштање на финским санкама. Дакле, за сваког понешто. Али, то није све! За љубитеље екстремних активности ту је и базен на отвореном у коме се посетиоци могу купати чак иако је напољу мраз.

image