Магазин

Инстаграм обавештава малолетнике да га не користе током ноћи

Платформа Инстаграм слаће аутоматску поруку својим корисницима од 13 до 18 година, којом их позива да не користе ту друштвену мрежу током ноћи, у периоду од 22 до 4 сата, како би их подстакла на здравији стил живота.
Инстаграм обавештава малолетнике да га не користе током ноћи© Freepik/jannoon028

"Сан је важан, нарочито за младе људе, тако да покрећемо нове вечерње поруке које ће се појавити када тинејџери проведу више од 10 минута на Инстаграму, када гледају "рилове" (Reels) или директне поруке касно ноћу. Подсетиће тинејџере да је касно и подстаћи их да искључе апликацију", навела је компанија Мета у јучерашњем саопштењу објављеном на њиховом сајту.

Млади ће тако на свом профилу од 22 сата добијати поруку: "Касно је. Размислите о томе да искључите Инстаграм током ноћи" ако користе одређене функције на друштвеној мрежи. Према информацијама Инстаграма, та порука се неће појављивати ако млади користе друге алатке платформе, као што су "сториз" (Stories). Ова обавештења ничим не обавезују младе да их поштују, а они који не пријаве своје право годиште када отварају профил, могу и у потпуности да их избегну.

image