Магазин

Фестивал ледених фигура у срцу бајковитог Бајкала (ФОТО)

Језеро Бајкал је једно од најмагичнијих места у Русији, које својим дубинама и колоритним крајолицима привлачи велики број туриста. У зимском периоду, када се све око њега забели, Бајкал постаје дом за неколико десетина ледених фигура.
Фестивал ледених фигура у срцу бајковитог Бајкала (ФОТО)© РИА Новости / Кирилл Шипицин

Острво Ољхон, које се налази у самом срцу језера Бајкал ових дана је у центру пажње - на његовим залеђеним обалама организован је јединствени Међународни Фестивал ледених фигура, који одише културом и колоритом ове руске регије.

Ледене бајкалске фигуре су посебна врста уметности

Међународни фестивал ледених фигура "Olkhon Ice Fest - 2024" је једна од највећих атракција Бајкала у зимском периоду. Ова јединствена манифестација је ове године окупила чак 13 невероватно талентованих уметника који су креирали на десетине фигура користећи залеђене бајкалске таласе.

На више од хиљаду метара, дуж обале овог бајкалског острва, уметници су користећи јединствену технологију "оживели" јунаке руских народних бајки, народних веровања и животињског света. Свака од ледених фигура исклесана је у залеђеним таласима, те се попутно стапа са пејзажом.

У вечерњим сатима, када се мркли мрак надвије над мистичним Бајкалом, ледене фигуре постају још лепше, захваљујући посебном осветљењу у различитим бојама. Тада је пред леденим ликовима тек немогуће остати равнодушан, премда светлост која се прелама кроз сваку од њих, обасјавајући читаво острво.

Фестивал ледених фигура је једна од најпосећенијих туристичких атракција

Фестивал ледених фигура, који се организује на Бајкалу, је једна од најпосећенијих туристичких атракција у ово доба године. Традиционално се он организује у другој половини фебруара и траје све до половине марта. Прошле године, фестивал је посетило чак 37.000 туриста из свих крајева света.

У склопу фестивала, ове године је организован и велики број културних манифестација. Посетиоци имају прилику да се упознају са културом народа са севера Русије, послушају традиционалну музику и присуствују магичним ритуалима који су део вишевековне историје.

image
VV inauguration
banner