Магазин

Анкета показала која просторија представља "срце дома": Одговор ће вас изненадити

Нова анкета показује да, иако многи воле да проводе време у дневној соби или трпезарији, где се породица и гости често окупљају, једна просторија је посебно омиљена за многе укућане, толико да је прозвана "душом и срцем дома". Иако није удобна попут соба намењеним за дружење и одмарање, представља место у кући које многе асоцира на неке од најлепших животних успомена.
Анкета показала која просторија представља "срце дома": Одговор ће вас изненадити© Pexels/Pixabay, Alexander Zvir, Hakim Santoso

Онлајн истраживање у коме је испитано неколико хиљада одраслих учесника о времену које проводе у различитим деловима куће показало је да је једна неочекивана просторија однела прво место.

Док су испитаници рекли да проводе много заједничког времена заједно у дневној соби или трпезарији, посебно када примају госте, закључено је да сваки седми учесник највише цени време које са вољенима проводи у кухињи, према порталу "OnePoll".

Резултати су донети према упоређивању количине времена које су учесници проводили у кухињи, а утврђено је да сваки девети испитаник сматра да је ова просторија "срце дома", јер задовољава њихове основне потребе, пружа удобност и "топао" простор за провођење времена са породицом и пријатељима.

Поред тога, 73 одсто испитаника је пријавило да већину времена ужива у кувању, а половина је описала да је кување оброка једнако (или чак више) забавно од самог обедовања (53 одсто).

Као потврда љубави према кухињи, 74 одсто испитаника је рекло да им не би сметало и да им гости помажу када кувају.

Можда ови резултати нису толико изненађујући, с обзиром на то да у кухињи стварамо неке од наших најлепших успомена. Од заједничког кувања, припремања јутарње кафе до подучавања кулинарских вештина млађим генерацијама, кухиња је место где се породица и пријатељи увек могу окупити и имати лепа искуства.

Осим тога, кухиња директно асоцира на храну, која је још један извор среће и традиције. Међутим, анкета је показала да, иако многи воле кухињу, онда није прва на листи приоритета када је у питању чишћење. Испитаници су рекли да користе микроталасну пећницу (46 одсто), машину за прање судова (50 одсто) и шпорет или рерну (51 одсто) седам или више пута недељно, али често прескачу чишћење на крају недеље.

Поред тога, без обзира у којој соби се налазе, долазак гостију значи једну ствар за већину испитаника: чишћење дан раније (74 одсто), а више од половине испитаних тврди да "увек" или "често" размишљају о потреби да очисте свој дом (53 одсто).

 

image
VV inauguration
banner