Магазин

Генијални трик како се ослободити мириса дима од цигарета за само неколико секунди

Ако сте пробали све врсте освеживача ваздуха и ништа не може поптуно да замаскира или уклони мирис цигарета у кући, онда можете да покушате један несвакидашњи, али једноставан и ефикасан трик. Потребна је само једна намирница, коју свако већ има у кући.
Генијални трик како се ослободити мириса дима од цигарета за само неколико секунди© Freepik/wirestock

Дим од цигарета се "увуче" у намештај, одећу, завесе, тепихе или чак и тапете на зидовима, што оставља непријатан мирис цигарета у дому.

У једној британској групи за одржавање хигијене дома на Фејсбуку је освануло питање како га се можемо решити. Што се тиче намештаја и гардеробе, већина људи који су коментарисали су препоручили да се однесе на хемијско чишћење.

Док већина људи сатима проветрава просторије, користи освеживаче мирисне штапиће, свеће или ароматична уља, они само привремено прикрију мирис цигарете и не могу да отклоне проблем. Поред тога, сва наведена средства, нарочито у зимском периоду, могу створити још гору комбинацију мириса, који посебно смета непушачима.

Међутим, један коментар који објашњава како да мирис нестане из ваздуха у просторијама посебно је привукао пажњу: у питању је црни лук. 

Корисница која је оставила коментар објашњава да је потребно да само исечемо неколико главица на пола, па да комаде оставимо у угловима задимљених соба. Лук ће наводно да упије и неутралише мирис дима. 

Поступак може да се понови више пута, све док мирис поптуно не нестане, па се након тога могу корисити освеживачи ваздуха који ће побољшати мирис просторије.

image
VV inauguration
banner