Магазин

Ове 4 комбинације боја би требало избегавати у уређењу ентеријера

Уређивање дома на први поглед може изгледати једноставно, али у стварно оно захтева много пажње, времена и посвећености детаљима. Само једна ситница попут комбиновања боја може потпуно покварити утисак о простору, па је овај аспект важно имати на уму када опремате свој дом.
Ове 4 комбинације боја би требало избегавати у уређењу ентеријера© Canva / FotoHelin

Пролеће је идеално време за реновирање дома, па су дизајнери ентеријера у ово време нарочито тражени. Они који бирају да ништа не препуштају случају, већ дом освеже уз савете експерата, требало би да се наоружају стрпљењем јер су термини за консултације дупке пуни, док ће онима који желе бирају да то ураде сами, ове смернице стручњака са портала Ливингетц бити злата вредне.

Розе и црну боју не треба комбиновати у ентеријеру

Иако велики контраст ноже бити сјајан начин за истицање простора и додавање личног печата, комбинација розе и црне боје у дому може изгледати превише екстремно. "Овакав контраст није идеалан за ентеријер нарочито уколико је остатак простора у светлијим тоновима". наводе стручњаци. "Они се међусобно поништавају и чине врло лошу комбинацију". Уместо тога, предлог је упаривање розе тонова са неутралнијим нијансама попут беж, сиве или светло смеђе ради постизања визуелног баланса.

Ни жута и наранџаста не изгледају добро у ентеријеру

Засебно жута и наранџаста боја додају посебну ноту простору и чине га топлијим и ведријим. Међутим, њихово комбиновање у простору се никако не препоручује јер могу створити врло неугодну, напорну атмосферу. По мишљењу стручњака Луције Ајрес, наранџасти елементи се могу одлично слагати са комадима намештаја у смеђој, тегет и црно-зеленој палети боја.

Љубичаста и наранџаста није препоручљива за дом

Дизајнер ентеријера Греј Џојнер је истакла како комбинација љубичасте и наранџасте боје такође није препоручљива када је опремање дома у питању. По њеном мишљењу ове боје одлично изгледају једино на дресовима спортских екипа. Засебно ове боје могу одлично акцентовати простор, али је важно водити рачуна о томе да се љубичаста боја користи у природним нијансама попут патлиџана, лаванде или јоргована. Тако простор неће бити презасићен, већ испуњен умирујућим бојама.

Црвена и зелена су "не никако" у ентеријеру

Комбинација црвене и зелене боје у ентеријеру одаје утисак новогодишње атмосфере, која свакако није применљива током целе године. За оне који желе црвене елементе у дому, препорука је да се они комбинују са намештајем сиве боје која ће је макар делимично неутралисати. Уколико баш волите микс црвене и зелене, препорука дизајнера је да се комбинују светлије нијансе зелене боје са бојом црвене цигле, а избегавају јарке нијансе које стварају празничну атмосферу у простору.

image
VV inauguration
banner