Магазин

Кејт Мидлтон се обратила јавности: "Лекари су открили да имам рак"

Принцеза од Велса, Кејт Мидлтон, обратила се јавности саопштивши да је сада на превентивној хемотерапији. Тестови који су урађени након њене операције у јануару открили присуство канцера.
Кејт Мидлтон се обратила јавности: "Лекари су открили да имам рак"Getty © Charles McQuillan

"Желела бих да искористим прилику да се лично захвалим на свим речима подршке и на указаном разумевању у току опоравка од операције", отпочела је Кејт Мидлтон своје обраћање јавности које је пренео Би-Би-Си. Како је открила, установљено је да болује од рака, као и да је болест тренутно у раној фази.

Невероватно тежак период за Кејт Мидлтон и њену породицу

Принцеза од Велса истакла је да је протекли период био невероватно тежак за њу и њену породицу, као и да су она и њен супруг, принц Вилијам, учинили све што је у њиховој моћи да чињеницу да болује од рака прихвате и процесуирају у кругу породице.

"У јануару сам била подвргнута захтевној операцији абдомена у Лондону, а тада се мислило да је моје стање бенигно. Операција је била успешна. Међутим, тестови после операције открили су да је рак био присутан", искрена је Кејт.

Како је истакла, било је потребно време не само да се опорави од операције и прихвати дијагнозу, већ и да деци, принцу Џорџу, принцези Шарлот и принцу Луију открије да болује од рака, на начин који је прихватљив за њих и који ће им улити сигурност да ће све бити у реду.

Превентивна хемотерапија

У видео-обраћању, принцеза је навела и да има фантастичан медицински тим који брине о њој, на чему је неизмерно захвална. Кејт је истакла да је добро и да је сваког дана све јача, као и да је њен фокус сада на стварима које ће јој помоћи да се излечи. Принцеза је рекла и да је њен супруг принц Вилијам велика подршка.

"Мој медицински тим ми је саветовао да се подвргнем превентивној хемотерапији и сада сам у раној фази тог третмана", навела је принцеза Кејт.

Такође, нагласила је и да се нада да ће наићи на разумевање јавности и поштовање приватности докле год је у процесу лечења. У искреном обраћању Кејт је поручила свима који се суочавају са овом дијагнозом да не губе веру и наду и да буду свесни чињенице да у борби са канцером нису сами.

Повратак у јавност након Ускрса одложен у светлу најновијих дешавања

У ранијим саопштењима било је наведено да ће се Кејт својим обавезама вратити након опоравка од планиране абдоминалне операције, те да се њено појављивање у јавности може очекивати већ око Ускрса. Сада, у светлу нових догађаја, сасвим је извесно да ће принцези бити потребно више времена да поново стане на ноге.

Кенсингтонска палата је такође саопштила и да је изненадно одсуство принца Вилијама са комеморације крајем фебруара било изазвано открићем дијагнозе. Видео снимак објављен на порталу Би-Би-Си снимљен је у среду, 20. марта, али је дозвола од палате да се он објави стигла тек два дана касније, односно у петак, 22. марта 2024. године.

image
VV inauguration
banner