Магазин

Део дрвених врата из филма "Титаник" продат на аукцији за скоро 719.000 долара

Део дрвених врата, коришћен као сценски реквизит на снимању "Титаника" 1997, познат по томе што се протагонисткиња Роуз, коју глуми Кејт Винслет, спасила плутајући на њему након што је брод потонуо, продат је на аукцији за 718.750 долара.
Део дрвених врата из филма "Титаник" продат на аукцији за скоро 719.000 долара© Paramount/Fox

Белешке аукцијске куће "Heritage Auctions" откривају да је дрво заправо било део оквира врата изнад првокласног улаза у салон, наводи Гардијан.

У покушају да се попну на релативну сигурност након што је "Титаник" потонуо, Џек и Роуз схватају да има простора само за једну особу и лик Леонарда ди Каприја се жртвује да спаси главну јунакињу.

Део врата дуго изазива полемику међу љубитељима филма, а режизер Џејмс Камерон је претходно покушао да докаже да је на спорном дрвету заиста било места само за Роуз, и да је смрт Џека била неизбежна.

"Као доказ, урадили смо темељну форензичку анализу с експертом за хипотермију који је репродуковао "сплав" (врата на којима су плутали главни јунаци) из филма. Узели смо двоје каскадера који су имали исту телесну масу као Кејт Винслет и Леонардо Ди Каприо, закачили смо сензоре на њихова тела и ставили их у ледену воду и различитим методама тестирали да видимо да ли би могли преживети. Одговор је био - није било шансе да обоје преживе. Само један би могао да преживи, рекао је Камерон и закључио, позивајући се на ово мало научно оправдање: "[Џек] је морао умрети. То је као Ромео и Јулија. То је филм о љубави, жртви и смртности. Љубав се мери жртвом."

Хаљина од шифона, коју је глумица Кејт Винслет носила док је тумачила улогу Роуз продата је за 125,000 долара.

image