Магазин

Плажа са "најплављим" морем се ипак налази у овој држави

Нема ништа тако опуштајуће и лепо као што је плава, морска вода. Уживање на обали и гледаље у бескрајно плаветнило одмара душу и тело, а сада је званично проглашена и плажа са "најплављим" морем. Ево где се налази...
Плажа са "најплављим" морем се ипак налази у овој држави© Aaron Burden/unsplash

Лето, песак, море су многима синоними за безграничну срећу. Опуштање уз таласе и рај за очи које "обезбеђује" плава вода, свима пријају. Колико је битна боја мора, говори чињеница да је недавно изабрана плажа са "најплављом" бојом мора.

Састављена је листа најпопуларнијих и најлепших плажа на свету - анализиране су боје мора, а одређеним "алатима" се одређивала тачна нијанса воде, која се упоређивала са званично "најплављом" нијансом плаве.

Победивши светски познате аквамаринске обале Малдива, Бора Боре, Хрватске и Грчке, испоставило се да Pasqyra (Плажа огледала) у Албанији има "најплављу" воду на свету. Грчка је доминирала листом, а ту су се нашли и плаже из Француске, Турске, Португала.

1. Pasqyra Beach (Mirror Beach), Албанија
2. Paralia Mpouka (Long Beach), Грчка
3. Kassiopi, Грчка
4. Plage de la Vernette, Француска
5. Kaputas Beach, Tурска
6. Voulisma beach, Грчка
7. Foki Beach, Грчка
8. Praia do Carvalho, Португал
9. Omprogialos, Грчка
10. Los Lances Beach, Шпанија

Листу је урадила CV Villas компанија која се бави изнајмљивањем вила, а како је наведено рангирање је научно подржано, пише Тајм Аут.

image